Kuracie stehná v kapustných listoch

redakcia - fotkaredakcia, 19. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
100 g
150 g
1 kg
4 ks
1 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slaninu a klobásu pokrájame na malé kocky, opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu a papriku, chvíľu podusíme. Potom pridáme kvasenú kapustu, zakryjeme a dusíme asi 20 minút. Kuracie stehná vykostíme, natrieme roztlačeným cesnakom, posypeme vegetou a necháme odležať.

  2. 2

    Kapustné listy sparíme vriacou vodou, mierne naklepeme a zabalíme do nich pripravené mäso. Závitky dáme do hrnca s kvasenou kapustou, pridáme zvyšný paprikový krém, cesnak, soľ, korenie, ak treba, prilejeme vodu a prikryté varíme, kým mäso nezmäkne.

  3. 3

    Pred podávaním môžeme poliať kyslou smotanou.

Diskusia k receptu

Vymazať
evanaaa
Dobré, snáď aj bez tej smotany.Z mäsa urobíme najprv závitky, alebo až s kap. listami ich zavinieme? Asi je to jedno.
Vymazať
modrykamen
Pre mňa nový nápad. Určite urobím, lebo všetko kapustové mám rád. A kombináciu surovej a kvasenej kapusty dupľom.