Hovädzie na spôsob Stroganoff

starka - bez fotkystarka, 18. októbra 2009
Hovädzie na spôsob Stroganoff
Foto: starka

Je to úprava známeho receptu - minútky s použitím hovädziny zo stehna a domáceho pomocníka " kuchty"

4-5
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
30 g
1 ks
100 g
4  lyžice
200  g
1 kocka
1 lyžica
podľa chuti
1 lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso umyjeme, odblaníme a pokrájame na pásiky.Pokvapkáme olejom a okoreníme čiernym korením. V kuchte si rozpražíme maslo a okorenené mäso na ňom sprudka opekáme. Keď je mäso opečené pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky nakrájané šampiňony. Keď pustia šťavu kuchtu zavrieme a necháme dusiť 10 minút.

  2. 2

    Vyfučanú kuchtu otvoríme , prípadnú vodu odparíme a začneme pripravovať šťavu. Poprášime lyžicou múky, pridáme lyžičku mletej papriky, opražíme a zalejeme bujónom z kocky, dobre vymiešame. Pridáme rajčinový pretlak a spojíme. Na koniec pridáme opatrne kyslú smotanu. Dochutíme podľa potreby soľou, korením a chilli.

  3. 3

    Podávame s ryžou, tarhoňou alebo malými haluškami.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Stredoeurópska kuchyňa, Hlavné jedlá, Dusené

Diskusia k receptu