Foto: starka
Je to úprava známeho receptu - minútky s použitím hovädziny zo stehna a domáceho pomocníka " kuchty"
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso umyjeme, odblaníme a pokrájame na pásiky.Pokvapkáme olejom a okoreníme čiernym korením. V kuchte si rozpražíme maslo a okorenené mäso na ňom sprudka opekáme. Keď je mäso opečené pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky nakrájané šampiňony. Keď pustia šťavu kuchtu zavrieme a necháme dusiť 10 minút.
- 2
Vyfučanú kuchtu otvoríme , prípadnú vodu odparíme a začneme pripravovať šťavu. Poprášime lyžicou múky, pridáme lyžičku mletej papriky, opražíme a zalejeme bujónom z kocky, dobre vymiešame. Pridáme rajčinový pretlak a spojíme. Na koniec pridáme opatrne kyslú smotanu. Dochutíme podľa potreby soľou, korením a chilli.
- 3
Podávame s ryžou, tarhoňou alebo malými haluškami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu