Foto: evusik
Na balkóne v tieni 38°C, pri sporáku sa vydržať nedá, jesť treba, tak nám neostáva nič iné, len navariť čo najjednoduchšie, najrýchlejšie a zutekať Zobraziť celý popisNa balkóne v tieni 38°C, pri sporáku sa vydržať nedá, jesť treba, tak nám neostáva nič iné, len navariť čo najjednoduchšie, najrýchlejšie a zutekať z kuchyne rýchlo preč... takto som to dnes riešila ja...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
tresku, alebo iný filet z ryby, osolíme a obložíme bylinkami - tymián, estragón, petržlenová vňať...
-
2
zemiaky nakrájame na drobno a osolíme bylinkovou soľou, špenát len osolíme a dáme pariť, rybu a špenát asi 10 minút, zemiaky 20 minút
-
3
keď je všetko hotové špenát dochutíme pretlačeným cesnakom, mletým čiernym korením a sladkou smotanou... dobre premiešame
-
4
zemiaky roztlačíme vidličkou pridáme smotanu, maslo a dobre premiešame ale nerobíme kašu, pridáme ochutený špenát
-
5
a zľahka premiešame
-
6
a podávame s parenou rybou na ktorú dáme trochu masla
-
7
alebo zemiaky, špenát a rybu uložíme zvlášť na misu a nech si každý naloží ako má rád :-)
Diskusia k receptu