Bravčové plátky s rascou

marianna76 - fotkamarianna76, 10. júla 2012

Hodí sa príloha aj dusená zelenina ako brokolica, karfiol... alebo podľa chuti. Naservírované som to jednoducho zabudla odfotiť... Robila som bravčové, lebo som mala posledné, Zobraziť celý popisHodí sa príloha aj dusená zelenina ako brokolica, karfiol... alebo podľa chuti. Naservírované som to jednoducho zabudla odfotiť... Robila som bravčové, lebo som mala posledné, nabudúce spravím z morčacieho stehna.

Suroviny

1 ks
1 čl
  alebo vývar
 na opraženie




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme. Každý rezeň posypeme z obidvoch strán mletou rascou, popritláčame, obalíme v múke. Opražíme na rozpálenom tuku /oleji/. Vyberieme na tanier.

    Bravčové plátky s rascou - obrázok 1
  2. 2

    Vo výpeku speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme papriku, lyžicu hl.múky a zalejeme vývarom. Chvíľku povaríme. Pridala som viac vody, dosolila, zahustila zátrepkou, aby bolo dosť omáčky a hustej ako potrebujeme.

    Bravčové plátky s rascou - obrázok 2
  3. 3

    Do hotovej omáčky som vložila rezne. Prílohu som uvarila ryžu s pohánkou.

    Bravčové plátky s rascou - obrázok 3

Diskusia k receptu

helca103
robím podobne a tiež z bravčového mäsa z kuracieho som ešte neskúšala, ako vidím tiež robíš veľa šťavy ako ja :-)
evanaaa
To by bolo pre môjho muža, ten sa jedoval, že varím samé " suché", teda mäsá bez šťavy, len opečené, minútkové a pod. No niekedy , ak pridám viac vody aby mal tej " šťavy " dosť, zmení sa chuť a už to nie je ono, potom mám čo robiť,. aby som to dochutila,aj keď dávam dosť cibule. Napríklad dnes som chcela robiť kuracie prsia s cestovinami, zapečené a so smotanou, no to sa mu nepáčilo, musela som spraviť niečo ako čínu, ale so šťavou a ryžovými rezancami. Našťastie, bolo to dobré a mala som pokoj. Takže by som aj toto mala spraviť, zatiaľ si to ukladám do KK.
majdus
Mnaaaam, presne takto to robieva aj moja mamca :) Pripomenula si mi tuto fajnotu, idem kupit masko a spravim aj ja :) Aj ta ryza s pohankou....super! Vdaka! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia