Foto: palokuchki
Recept na tieto parky som dostala od kamaratky, ktora bola na navsteve na Morave. Priniesla mi to okopirovane z neakej kucharskej knihy, zial Zobraziť celý popisRecept na tieto parky som dostala od kamaratky, ktora bola na navsteve na Morave. Priniesla mi to okopirovane z neakej kucharskej knihy, zial neviem jej nazov. Tieto parky tam boli pod nazvom Debrecinske parky. Riadila som sa presne podla receptu, len posledny bod som musela zmenit. Nemala som tenke creva, maso som musela naplnit do tychto hrubsich criev. Preto som aj v nazov receptu nedala Debrecinske parky, lebo tak nevyzeraju. Chutia ale vyborne. Mozno sa niekomu recept zide.
príprava
Postup
-
1
Bravcovy bocik bez koze som pokrajala na mensie kusky
-
2
a pomlela som ho na mlynceku cez otvor 2 mm.
-
3
Bravcove pliecko bez koze
-
4
som pomlela cez otvor 4mm.
-
5
Hovadzie maso
-
6
som tiez pomlela na jemno cez otvor 2mm. Odvazenu sol som rozdelila na pomlete masa a kazde som osobitne v miskach s tou solou premiesala.
-
7
Muku som si najprv rozmiesala v troche chladnej vody, potom som doliala ostatok a pridala som mlete cierne korenie.
-
8
Pomlete hovadzie maso a polovicku mleteho bocika som zaliala vodou s mukou
-
9
a vsetko som spolu premiesala.
-
10
Roztlaceny cesnak som si zmiesala so sladkou paprikou.
-
11
Cesnak s paprikou som potom rozmiesala s pomletym plieckom a druhou polovickou pomleteho bocika.
-
12
Na koniec som obidve masa spojila
-
13
a vsetko poriadne spolu premiesala.
-
14
Ako som spominala na zaciatku, nemala som doma tenke creva. Maso som plnila do hrubsich criev a robila som kratsie parky.
-
15
Taketo cerstve parky su vyborne pripravene na grile alebo na panvici.
-
16
Cast pariek som aj vyudila. Udila som vo vyhriatej udiarni na 80C hodinu. Pred udenim som parky zavesila na palice a nechala najprv obschnut. Vyudene parky su velmi chutne aj len uvarene vo vode.
Nikdy som nepouzila muku, ale ako spojivo vajicka a to tak, ze som si vyrobila tkzv. PRAT - myslim ze je to masiarsky vyraz a potom parky vyzerali presne ako maju, obcas sme ich tie narazili do vacsich criev a boli ako fajnove spekacky ale vyzorom nemali nic spolocne s klobaskou.
ak chces napisem ti, ako som to robila ak chces skusit znova...
ale na tych tvojich by som si pochutila aj teraz, vyzeraju lakavo.