IC Soté fotorecept

jody - fotkajody, 11. júla 2012
IC Soté (fotorecept)
Foto: jody

Miš maš, co dúm dal a tak nejak podobne. Ale hlavne rýchlo. :-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Cibuľu nasekáme po dĺžke na úzke polmesiačiky a prudko osmahneme na rozpálenom tuku.

    IC Soté (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme kocky bravčovej pečienky a necháme za prudkého smaženia zatiahnuť.

    IC Soté (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po pár minutách pridáme kuracinu a ďalej prudko opekáme. Zatiaľ nesolíme.

    IC Soté (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zaprášime hodnou dávkou čerstvo zomletého korenia ...

    IC Soté (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a prihodíme zo dve riadne hrste mrkvovej vňate.

    IC Soté (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nasypeme hrášok, podlejeme vodou a až teraz posolíme.

    IC Soté (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec, cca po 15-tich minútach, pridáme pretlak.

    IC Soté (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prihustíme trochou škrobu rozmiešaného vo vode.

    IC Soté (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame s dusenou ryžou, prajem dobrú chuť.

    IC Soté (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

danila
vyzerá to dobre, len určite tam ide mrkvová vňať?nie petržlenová?
evusik
aj mne sa to páči... ale vážne mrkvová vňať? to som ešte nikde nedávala.. ale inak super :-)
jody
@evusik , @danila , vážne mrkvová. Je mierne nasládla a rajčinový pretlak to nakoniec okyslí. Ale kľudne dajte aj petržlenovú, len tá mrkvová ma zasa inú chuť. :-)
stefanm
...kľudne to môže byť mrkvová vňať ! Keď Fero @sracz môže vyprážať "jederníky" z papriky a do praženice na cibuľke doporučuje pridávať marhuľový lekvár (podľa vzoru nejakého kulturistu!) a k tomu všetkému @jezibabka opeká šupy zo zemiakov a večer to má miesto čipsov , tak čo sa vám na tej mrkvovej vňati nepozdáva . Kľudne si mohla @evusik pridať aj viac :) . Je to určite fajné jedlo .
Mňa len zaujíma to IC v názve ?!?! To je od železničného InterCity , že je to rýchlo hotové ? Lebo tie naše IC-čka až také rýchle zase nie sú . !!!
evusik
no ja to určite vyskúšam, najbližšie si z chalupy donesiem aj mrkvovú vňať, uvidíme :-)
bibia1
mrkvová vňať zaujala aj mňa, no dávam ju našim zajačikom, tak si nabudúce ušetrím aj pre rodinku :):):)
dajanca
no veru, do teraz mrkvová vňať končila v komposte, je načase prehodnotiť jej využitie... uvidíme či nám pochutí... :-D
medulienka122
neboj, nie len ty, a ja som si myslela, že už ma nič neprekvapí, a prekvapilo.-). Jody, je to úžasná rýchlovka, len škoda, že môj muž pečeň nevezme do úst
jody
IC je ozaj od toho železničiarskeho, nevravím, že tie u nás sú ohromne rýchle, ale zasa, sú rýchlejšie ako rýchlik... :-)
duschko
Celkom zaujimavy recept. S mrkvovou vnatkou som este nevaril, nacase vyskusat. Ukladam do MKK.
zdezda
:-) bezva receptik, aj ja, tak trosku tajne, davam do vary zelene z korenovej zeleninky, aj z hlubovej :-) urobila si to mnaaaaaam
rulik
dobrý nápad tá pečeň s kuracinkou
elvysacka
Je to vyborne, vsetko makucke, jedinu zmenu som urobila, dala som tam aj sampinony. Dobre a rychle jedlo. Odporucam

Zaujímavé video z archívu TV Varecha