Ražniči fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 8. júla 2012
6
porcií
20 minút
príprava
45+20 minút
na 250-200 °C

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a paprikou. Polejeme troškou oleja, premiešame a odložíme do chladničky.

    Ražniči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si cibuľu a klobásu.

    Ražniči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistíme si nové zemiaky a poprekrajujeme ich na polovice.

    Ražniči (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny striedavo napichujeme na ihly alebo špajdle.

    Ražniči (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ražniči preložíme na plech, podlejeme vodou a pridáme trochu masti. Môžme ho prípadne ešte trošku dosoliť. Zakryjeme alobalom ( lesklou stranou nadol ) , a dáme piecť na 250 stupňov/ 45 min. Potom dáme alobal dolu, teplotu znížime na 200 stupňov a necháme zapiecť cca. 15-20 min.

    Ražniči (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A tu je už upečené ražniči...

    Ražniči (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť :)

    Ražniči (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
super jedlo, u nás obľúbené, mali sme minulú nedeľu.-) aj tvoja je veľmi zaujímavá a nepochybne aj chutná.-))
Môjmu by si teraz z takýmto ulahodila,lebo je na špitaľskej strave.
Iste chutné, aj by som si jednu " paličku " dala, ale zvolila by som iné mäsko, radšej krkovičku, ale to hovorím preto, lebo ja stehno vôbec nekupujem, mne sa zdá suché.