Foto: hviezdickaz
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45+20 minút
na 250-200 °C
na 250-200 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a paprikou. Polejeme troškou oleja, premiešame a odložíme do chladničky.
-
2
Nakrájame si cibuľu a klobásu.
-
3
Očistíme si nové zemiaky a poprekrajujeme ich na polovice.
-
4
Suroviny striedavo napichujeme na ihly alebo špajdle.
-
5
Ražniči preložíme na plech, podlejeme vodou a pridáme trochu masti. Môžme ho prípadne ešte trošku dosoliť. Zakryjeme alobalom ( lesklou stranou nadol ) , a dáme piecť na 250 stupňov/ 45 min. Potom dáme alobal dolu, teplotu znížime na 200 stupňov a necháme zapiecť cca. 15-20 min.
-
6
A tu je už upečené ražniči...
-
7
Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu