Foto: georgess
Polievka pre milovníkou ázijskej kuchyne vhodná na zvláštne príležitosti.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryby vložíme do osolenej vody. Ak použijeme nelúpane krevety do vody vložíme aj hlavy z kreviet. Varíme zhruba 25 minút. potom vývar precedíme a oberieme maso z rýb.
- 2
Zeleninu pokrájame. Z jarnej cibuľky použijeme len tvrdú časť. Zelené pierka odložíme, neskor ich použijeme na dekoráciu. Taktiež krabie tyčinky zhruba na pol centimetra široké kúsky. Všetko osolíme a opražíma na sézamovom oleji, možeme použiť aj olivový. Potom zalejem z vývarom z rýb a trochu povaríme.
- 3
Ak je zelenina hotová, ochutíme polievku sójovou omáčkou, soľou, chilli omáčkou a čiernym korením.
- 4
Nakoniec vložíme do polievky krevety a rybie maso. povaríme ešte zhruba minútu.
- 5
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a servírujeme. Polievku odekorujeme zelenou jarnou cibuľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu