Guláš s napácovaným mäsom

miichchalko - fotkamiichchalko, 7. júla 2012

Suroviny

1 kg
1 konzerva
4 veľké lyžice
2 veľké lyžice
4 lyžice
2 veľké
2 veľké
2
4 strúčiky
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Umyjeme dôkladne mäso a dáme do väčšiej misky, pridáme: kečup, menšiu plechovicu paradajkového pretlaku, ríbezľový lekvár, lyžicu slnečnicového oleja, údenú mletú papriku, soľ, mleté čierne korenie, oregano a majorán. Zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na noc do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň si nakrájame cibuľu ktorú spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané papriky a paradajky, a chviľku restujeme. Ja to vravím tak, kým nevonia kuchyňa. Potom pridáme mäso aj spolu s tým pácom a počkáme kým to začne vrieť. Dolejeme vriacu vodu, aby bolo mäso pod vodou, zakryjeme pokrievkou a dusíme až kým mäso nie je mäkké. Ochutnáme šťavu a podľa toho zistíme či ju ešte dosolíme alebo dokoreníme.

  3. 3

    Ak je už mäso mäkké, pridáme zemiaky cca 4 veľké na zahustenie (žiadnu múku!!!) Podávame po slovensky: Guláš, chleba, pivo :) Dobrú chuť

Diskusia k receptu

hanee
hm, ribezlovy lekvar... to nemoze byt zle! zaujimave, musim vyskusat, inak... gulaaasek mozem hocikedy a tvoj vyzera MNAM!
medovnicek
môže to byť výborný gulášik, z vlastnej skúsenosti viem, že muži vedia takéto jedlá lepšie ochutiť ako my ženy:)
izabella929
guláš vyzerá krásne.-)) aj ja ho robím podobne,,,,chuť tvojho si viem živo prestaviť...
hambalko35
Ja tiež vždy davam mäso na gulaš aspon na 24hod do pacu a niekedy ho tam mam aj tri dni,gulaš je potom o moc chutnejši a aj rychlejšie sa uvari :)
stefan0107
tak tento recept vrelo odporúčam dnes som ho varil akurát so ešte na dohustenie nakrájal tri zemiaky na maličké kocky a dal spolu s mäsom do hrnca a pridal jednu malú mrkvu a dva petržleny dochutil štiplavou paprikou,vegetou a na koniec s petržlena vňať bomba recept varil som ho v hrnci v kuchyni ale chutil ako kotlíkový odporúčam divinka a ten supe pác robí svoje
citroen
dnes sme mali na obed tento výborný guláš.Mäso som si napácoval a podľa rady jedného poľovníka som to varil takto:mäso v kuchte mierne osolené zvlášť a v druhom kastróliku všetky ostatné suroviny,ktoré som potom rozmixoval a pridal do mäkkého mäsa.Veľmi dobre,akurát zahustené ,podával som s knedľou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia