Guláš s napácovaným mäsom

miichchalko - fotkaMiichchalko, Bratislava, 7. júla 2012 17:34
Ďalšie recepty »

Suroviny

1 kg
1 konzerva
4 veľké lyžice
2 veľké lyžice
4 lyžice
2 veľké
2 veľké
2
4 strúčiky
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
podľa chuti

Postup prípravy

  1. 1

    Umyjeme dôkladne mäso a dáme do väčšiej misky, pridáme: kečup, menšiu plechovicu paradajkového pretlaku, ríbezľový lekvár, lyžicu slnečnicového oleja, údenú mletú papriku, soľ, mleté čierne korenie, oregano a majorán. Zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na noc do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň si nakrájame cibuľu ktorú spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané papriky a paradajky, a chviľku restujeme. Ja to vravím tak, kým nevonia kuchyňa. Potom pridáme mäso aj spolu s tým pácom a počkáme kým to začne vrieť. Dolejeme vriacu vodu, aby bolo mäso pod vodou, zakryjeme pokrievkou a dusíme až kým mäso nie je mäkké. Ochutnáme šťavu a podľa toho zistíme či ju ešte dosolíme alebo dokoreníme.

  3. 3

    Ak je už mäso mäkké, pridáme zemiaky cca 4 veľké na zahustenie (žiadnu múku!!!) Podávame po slovensky: Guláš, chleba, pivo :) Dobrú chuť

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist