Suroviny
| 1 kg |
|
| 1 konzerva |
|
| 4 veľké lyžice |
|
| 2 veľké lyžice |
|
| 4 lyžice |
|
|
|
|
| 2 veľké |
|
| 2 veľké |
|
| 2 |
|
| 4 strúčiky |
|
| 1 lyžička |
|
| 1 lyžička |
|
| 1 lyžička |
|
| podľa chuti |
|
|
|
Postup
-
1
Umyjeme dôkladne mäso a dáme do väčšiej misky, pridáme: kečup, menšiu plechovicu paradajkového pretlaku, ríbezľový lekvár, lyžicu slnečnicového oleja, údenú mletú papriku, soľ, mleté čierne korenie, oregano a majorán. Zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na noc do chladničky.
- 2
Na druhý deň si nakrájame cibuľu ktorú spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané papriky a paradajky, a chviľku restujeme. Ja to vravím tak, kým nevonia kuchyňa. Potom pridáme mäso aj spolu s tým pácom a počkáme kým to začne vrieť. Dolejeme vriacu vodu, aby bolo mäso pod vodou, zakryjeme pokrievkou a dusíme až kým mäso nie je mäkké. Ochutnáme šťavu a podľa toho zistíme či ju ešte dosolíme alebo dokoreníme.
- 3
Ak je už mäso mäkké, pridáme zemiaky cca 4 veľké na zahustenie (žiadnu múku!!!) Podávame po slovensky: Guláš, chleba, pivo :) Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu