Plnené letné kaleráby s rybími filetami fotorecept
Foto: izabella929
Ľahké letné jedlo, ktoré nevyžaduje veľa času na prípravu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Včera som si na záhrade pozbierala z úrody všetko, čo dnes potrebujem k obedu...mala som ešte letné kaleráby, ktoré som sa rozhodla dnes naplniť..letné kaleráby dlho nevydržia, je najvyšší čas ich zúžitkovať, aby nestvrdli..ošúpala som ich a prekrojila na polovice..vydlabala som do nich otvor na plnku..
-
2
Rybacie filé som umyla , osušila servítkou a orestovala z oboch strán na troške oleja..
-
3
Potom som filety vidličkou roztrhala na menšie kúsky..rohlíky som namočila do mlieka a vyžmýkala..a pripravila som plnku do kalerábov..filety, rožky, pol opraženej cibule na oleji,vajce,soľ, korenie mleté,muškátový oriešok strúhaný a petržlenová vňať..všetko som vymiešala..
-
4
Náplňou som naplnila kaleráby tak, aby plnka prevyšovala výšku kalerábu..to, čom som vydlabala z kalerábu som pokrájala na drobné kocky a dala do rajnice, podliala vodou a uložila som do nej aj plnené kaleráby...varili sa 20 min..
-
5
Uvarené kaleráby som vyložila na dosku a dochutila dom omáčku, teda vývar, v ktorom sa kaleráby varili...v smotane som rozmiešala hladkú múku a pridala som do omáčky..
-
6
Omáčku som dochutila smotanou a pokrájaným kôprom..
-
7
Podávala som ich samostatne bez prílohy, pretože prílou je vlastne plnka v kaleráboch..urobila som rajčinový šalát zo žltých hruškovitých rajčín a dal celému obedu šmrnc, bol nielen pekný, ale aj chutný...dobrú chuť..
Diskusia k receptu