Kedze s kuchynskou vahou a odmerkami niesom kamarat varim od oka. Vcera som dostal za ulohu dochutit udene a predvarene koleno, pozrel som co Zobraziť celý popisKedze s kuchynskou vahou a odmerkami niesom kamarat varim od oka. Vcera som dostal za ulohu dochutit udene a predvarene koleno, pozrel som co bolo k dispozicii a tak som vytvoril velmi dobru "omacku".
porcií
príprava
na 233 °C
Postup
-
1
Udene koleno prevarime v neochutenej vode (hodinu az dve) V miske rozmiesame olej, pivo, med, papriku, peper a rozdrveny cesnak. Rozmiesame do konzistentnej hmoty.
- 2
Na pekac polozime predvarene vyudene kusy kolena (lepsie su kusy ako celok), polejeme to nasou krasnou a vonavou omackou. Vsetkou, netreba setrit na neskor. Nasledne pridame susene paradajky (podla chuti), moze ist aj cela flasa a asi polovicu oleja z flasky vylejeme na kolena. Ale moze ist vsetko :)
- 3
Prikryjeme alobalom a vlozime do pece aby sa to krasne upieklo. Kedze je to uz predvarene koleno, staci max. hodinka a poslednych par minut pecieme bez alobalu. Na konci by sme mali dostat krasne upecene kolienko s dostatkom nasej stavy. Nakrajame na marne kusky (asi centimeter+ hrube), nalozime na tanier a polejeme stavou z pekaca. K tomu podavame uz spomenute susene paradajky z pekaca a zavarane feferonky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zamozrejme s poklopom alebo alobalom dobre utesnit pekáč.
@sunajn , ty nie si Záhorák, prečo to " bíve" pivo? Alebo by malo byť bíué? A čo " vínečko bíué, je od mé miué" ?