Vynikajúci bravčový bôčik

nikuska94 - bez fotkynikuska94, 12. júla 2012

Suroviny

podľa potreby :)
podľa množstva bôčika
podľa množstva bôčika
podľa množstva bôčika
podľa množstva bôčika
podľa množstva bôčika
trochu na pretretie nádoby v ktorej sa pečie po prípade dusí
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Bravčoví bôčik vcelku poriadne umyjeme. Kožu ktorá je na spodnej časti bôčiku narežeme v tvare mriežky aby nám pekne zmäkla a aj mäsko sa pekne udusilo aj zvnútra. V menšej mištičke zmiešame soľ, korenie, rascu a všteky koreniny a okoreníme bôčik podľa toho aký Vám chutí.

  2. 2

    Potom dáme roztopiť trošku brav. masti na panvicu a dáme tam mierne piecť až dusiť bôčik. Môžeme ho sem tam podliať troškou vody po prípade pootáčať. :-)

  3. 3

    Keď nám bôčik zmäkne môžeme ho vybrať, pokrájať na plátky a dať na mierne rozpálenú masť popiecť aby bol chrumkavejší. Podávame so zemiakmi. :-) Dobrú chuť:-)

Diskusia k receptu

malovka
ja mäso pokrájam a vo výpeku zapečiem v rúre na grile a tak nešpiním zbytočne riad , ktorý tak nerada umývam .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia