Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...
Kuracie kúsky s olivami a cherry rajčinami
Ľahké, pestré a rýchle jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Recept vhodný aj na prípravu ryby.
Medovo-pikantné kuracie štvrte
Tieto kuracie štvrte sú najlepšie údené. No keď nie sú uspokojím sa aj neúdenými. Je...
Zaúdený pstruh s hráškovým pyré
Filety pstruha očistíme, umyjeme a osolíme. Očistené filety zrolujeme a uložíme na sito pre lepšie údenie...
Chrumkavý šalát s teľacími kroketkami
Všetok šalát natrháme ručne do taniera, v ktorom budeme šalát podávať, cibuľu nakrájame na menšie mesiačiky,...
Držková polievka
Mám ju strašne rada, takže si ju varievam, pretože domáca je domáca. A teraz...
Obyčajná domáca kapustnica
V regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí...
Lososová štrúdľa so špenátom
Nemusí byť vždy len štrúdľa na sladko. Ponúkam vám recept na chutnú štrúdľu na slano.
Voňavé krídelká s arašidovým dipom
Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú...
Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou
Tento recept mám od dobrého známeho, baču Ondreja. Žiaľ už nie je medzi nami, ...
Ukrajinský kapustový závin
Myslím, že tu dlhý úvod písať netreba, krajina pôvodu hovorí za všetko:-)
Špagety s morskými potvorkami a parmezánom
Uvaríme si zeleninový vývar z pol kocky bujónu a 250 ml vody.
Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...
Ostro-kyslá polievka so zeleninovými taštičkami
Z múky, vlažnej vody a soli vymiesime hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a...
Bravčová panenka
Nechcela som pridávať recept, pridávam ho len preto, že som videla dotaz na mäkkú panenku...
Kebab s jogurtom a hranolkami
"Şiş kebap" z kuracieho mäsa s hranolkami a jogurtovym dressingom :-)
Bravčové „souvlaki“ s pitou a so šalátom
Suvlaki (gr. Σουβλάκι) je obľúbené grécke jedlo, pozostávajúce z malých kúskov mäsa a niekedy aj...
Nugety obalené v kukuričných lupienkoch
Možno tu už bol viackrát, no tento je ten môj. Nič náročné a nič špeciálne,...
Pečené bravčové pliecko na rozmaríne
Bravčové pliecko s chuťou rozmarínu pečené v celosti na panvici.
Zajačie stehno na víne so zemiakovým „gratin“
Cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame spolu so zelerom a slaninou na drobné kocky. V kastróle...
Skryté mäso
Inšpirovala som sa receptom z Báječnej ženy "Rybie filé so zeleninou". Robila som od oka,...
Pečená paprika
Tak jsem nějak zvládl první nápor starostí a udělal jsem si čas na moji oblíbenou Varechu a...
Zeleninová směs s vařeným kuřecím masem
Málo času hodně práce a vařit se musí. Tak jsem fotil a nepřidával, protože nebyl...
Morčaco-šampiňónový perkelt
Tento perkelt je z morčacieho vykosteného stehna a je v pomere so šampiónmi na rovnako, preto...
Boršč
Zdravý polievko - obed zo surovín najmä zo záhradky. Reálny ruský či ukrajinský boršč som ...
Šiflíky s veselou kapustou a klobásou
Trošku som experimentovala a oplatilo sa. Robila som domáce šiflíky s bielou aj červenou kapustou.
Pikantný mangold s cukinou a chorizom
Pozerám, že receptov na šalát je tu pomerne málo v poslednom čase, tak pridávam svoj...
Kuracie prsičká na šampiňónoch
Pridávam ďalšie jedlo, ktoré je veľmi jednoduché, pre nás veľmi chutné a šťavnaté. ...