Koložvárska kapusta fotorecept

alexandra20Alexandra20, 26 ročná žena, Nové Zámky, 13. februára 2017 17:36
Ďalšie jej recepty »

Koložvárska kapusta je jedno z našich najobľúbenejších jedál. Každý má svoje vychytávky pri tomto jedle a toto je moja verzia.

5-6
porcií
60 min
príprava
35-40 min
na 180/200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Ryžu si prepláchnem studenou vodou. Dám si variť vodu v rýchlovarnej kanvici. Cibuľku osmahnem, pridám ryžu, po chvílke zalejem vriacou vodou, osolím a nechám dusiť asi 20 minút. V druhej panvici osmahnem drhuhú cibuľku, nakrájaný cesnak a červenú papriku. Pridám mäsko, ktoré osolím, pokorením a poriadne premiešam. Nechám dusiť asi 15 minút.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je ryža hotová vrstvím do zapekacej misky - ryžu a mleté mäsko.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kapustu zlejem, môže sa premyť ale nemusí. V panvici kde som robila mäsko nechám trosku výpeku, v ktorom osmahnem kapustu a nechám podusiť asi 10-15 minút.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do smotany pretlačím dva strúčiky cesnaku a pridám Vegetu podľa chuti. Všetko poriadne premiešam. Hotovú kapustu dám na mäsko a celú zmes zalejem rovnomerne smotanou.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Misu zakryjem alobalom a pečiem 20 minút na 180 stupňov. Po 20 minútach dám dolu alobal a pridám teplotu na 200 stupňov a pečiem ešte 15-20 minút. Na vrchu chytí peknú zlatistú farbu a zostane šťavnatá. Dobrú chuť :-)

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist