Foto: 2010
Taká populárna ázijská verzia delenej stravy.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Steak je pomerne jednoducha zalezitost ked vsetci chcu rare alebo medium cize krvavy. Zacina byt zlozitejsia priprava ked niekdo nechce krvavy ale tzv. well done, nekrvavy? Jedno z tajomstviev - lacne maso tam nefunguje. Ja som pouzil T-bone, stedro som pokorenil cerstvo nadrvenym korenim a hrubozrnnou solou a vmasiroval olivovy olej.
-
2
Steak som robil vonku na otvorenom grile - bbq, stejky boli rozlicnej velkosti a hrubky a ako som spomenul kazdy chcel iny (tento na fotke mal 700 g). Hodiny som nemal na meranie casu a pri pive a kecani je najpraktickejsia metoda porovnavanie trvdosti, hotovosti masa s tvrdostou dlane tzv. prstova metoda.
-
3
Spojil som palec s ukazovakom porovnal tvrdost bruska palca s povrchom steaku, aby dosiahol medium do well done. (Skusal som niekolko raz.) Nakonie som nechal steaky odlezat tak 5 minut v alobale, a potom nakrajal na tenke platky.
-
4
Zeleninu som pokrajal mandolinou, kukuricu som mal mladu sladku tak som ju len orezal a pouzil surovu. Do pohara s vrchnakom som si pripravil marinadu, kde som nastavoval chute, aby mi vysla kyslo, sladko, slano, stiplava.
mhm, tvoja a moja dlaň je obrovský rozdiel, mám jemnú malú dlaň, neviem, akú máš Ty, neviem, či moja zodpovedá tomuto účelu :-)
ten test poznam, ale mne sa to zda rovnake s kazdym prstom, nemozem si pomoct, ja robim cca 2 min. z kazdej strany a potom na 50° do rury tak na 8 min. a to mam odskusane a overene
Ked su iny ludia co maju radi krvave steaky tak sa da salat spravit aj inac, ze @gabriela aj ked to nesuvisi s receptom.
Komentar od @Kakao bol vymazany.
tento sa na mna viac usmieva, este aj moja oblubena zelena spargla, tusim som prisla o nejaku zabavu
Recept nebudem pridavat mame tu tolko africkych expertov ako @Ziegelfeld1968 co to zvladnu lavou zadnou a lepsie ako ja.
PS: Jasne ze tam islo aj ochudzovadlo
Stejně jako salát se mi líbí i toto foto s rýží, testovací vzoreček by se hodil.