Ázijský steakový šalát fotorecept

2010 - bez fotky2010, 24. februára 2017
Ázijský steakový šalát (fotorecept)
Foto: 2010

Taká populárna ázijská verzia delenej stravy.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Šalát:
Marináda:




Postup

  1. 1

    Steak je pomerne jednoducha zalezitost ked vsetci chcu rare alebo medium cize krvavy. Zacina byt zlozitejsia priprava ked niekdo nechce krvavy ale tzv. well done, nekrvavy? Jedno z tajomstviev - lacne maso tam nefunguje. Ja som pouzil T-bone, stedro som pokorenil cerstvo nadrvenym korenim a hrubozrnnou solou a vmasiroval olivovy olej.

    Ázijský steakový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Steak som robil vonku na otvorenom grile - bbq, stejky boli rozlicnej velkosti a hrubky a ako som spomenul kazdy chcel iny (tento na fotke mal 700 g). Hodiny som nemal na meranie casu a pri pive a kecani je najpraktickejsia metoda porovnavanie trvdosti, hotovosti masa s tvrdostou dlane tzv. prstova metoda.

    Ázijský steakový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spojil som palec s ukazovakom porovnal tvrdost bruska palca s povrchom steaku, aby dosiahol medium do well done. (Skusal som niekolko raz.) Nakonie som nechal steaky odlezat tak 5 minut v alobale, a potom nakrajal na tenke platky.

    Ázijský steakový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu som pokrajal mandolinou, kukuricu som mal mladu sladku tak som ju len orezal a pouzil surovu. Do pohara s vrchnakom som si pripravil marinadu, kde som nastavoval chute, aby mi vysla kyslo, sladko, slano, stiplava.

    Ázijský steakový šalát (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

siisa
Až na ten koriander, ktorý ja neznášam, vyzerá to pre mňa lákavo :) 5*
arnilka
5* výborné.
mhm, tvoja a moja dlaň je obrovský rozdiel, mám jemnú malú dlaň, neviem, akú máš Ty, neviem, či moja zodpovedá tomuto účelu :-)
kvakac
Vďaka za odbornú náuku, hneď viem viac a preto dávam 1*. Recept nič moc trochu zeleniny ochutenej ma moc neoslovilo.
1x kakao
afataga
u mna super az na tu kukuricu a nabuduce si prosim menej prepeceny :-),
ten test poznam, ale mne sa to zda rovnake s kazdym prstom, nemozem si pomoct, ja robim cca 2 min. z kazdej strany a potom na 50° do rury tak na 8 min. a to mam odskusane a overene
mijaita
T-bone steak lahudka, marinada dobra, salat nelibi, udelam vlastni :-)
slavka2012
Výborný nápad na ľahky obed/večeru z čerstvých a u nás dostupných surovín.
2010
Dakujem vsetkym za nahliadnutie.
2010
@ziegelfeld1968 , nedavno som isiel vlakom z Trencina do Bratislavy, sprievodkyna mi povedala ze som jediny co platil za listok, aj tak som celou cestou stal. Ty a @kakao ste podobny zadarmo sa veziete na Vareche vsetko kritizujete, trolling, ale pritom ste ---UPRAVENÉ REDAKCIOU--- neschopny pridat jeden recept lebo to stoji cas a peniaze plus trocha kreativity.
Ked su iny ludia co maju radi krvave steaky tak sa da salat spravit aj inac, ze @gabriela aj ked to nesuvisi s receptom.



kakao
@2010 , až doteraz som žiadny tvoj recept nekomentoval, tak ma láskavo zo svojho nariekania vynechaj a radšej si zopakuj pravopis, ty svetobežník.
1x kakao
afataga
@2010 (3.3.2017 18:09)

tento sa na mna viac usmieva, este aj moja oblubena zelena spargla, tusim som prisla o nejaku zabavu
kakao
@junior , ak máš spomínaný problém ty, neznamená to ešte, že ním trpia aj ľudia v tvojom okolí.
1x kakao
2010
@gordonko , dakujem za africku inspiraciu dlho som nic z toho kontinentu nevaril, az dnes spomienkovy recept nigerijska super ryza Jollof.
Recept nebudem pridavat mame tu tolko africkych expertov ako @Ziegelfeld1968 co to zvladnu lavou zadnou a lepsie ako ja.
PS: Jasne ze tam islo aj ochudzovadlo



2x haji a ampara
haji
@2010 (8.3.2017 07:47)
Stejně jako salát se mi líbí i toto foto s rýží, testovací vzoreček by se hodil.