Foto: suejka
Večný problém "čo uvariť". Navyše je podvečer do obchodu sa vám nechce, otvoríte chladničku a ... vznikne recept na "pizzu v kruhu". :) Nápad Zobraziť celý popisVečný problém "čo uvariť". Navyše je podvečer do obchodu sa vám nechce, otvoríte chladničku a ... vznikne recept na "pizzu v kruhu". :) Nápad s úpravou cesta mám z internetu, ingrediencie z chladničky a recept z hlavy. Dobrú chuť.
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Bravčovú panenku si nakrájame, v miske osolíme, okoreníme, ocesnakujeme a s trochou oleja premiešame. Necháme 10 minút postáť a potom na panvici prudko opečieme po 3 - 4 minúty z každej strany.
-
2
Cesto na pizzu vyvaľkáme a potrieme kečupom (alebo pizza omáčkou, či paradajkami, kto čo má rád).
-
3
Cca 2 cm od okraja dáme dookola medvedí cesnak. Ja mám zmrazený, ale samozrejme aj čerstvý môže byť. Na cesnak poukladáme panenku. Množstvo podľa chuti.
-
4
Uprostred cesta urobíme tri zárezy.
-
5
Každý cíp potom z prostriedku preložíme na okraj.
-
6
Cesto potrieme vajíčkom a posypeme syrom.
-
7
Ozdobíme kolieskami salámy. (Chcela som dať slaninku, ale nebolo, nuž som dala čo bolo. :) )
-
8
Pečieme pri teplote 150 stupňov 20 - 25 minút, podľa toho aké máte cesto, kým nie je upečené. Podávame ako pizzu s kečupom či tatárskou omáčkou.
-
9
Alebo si k tomu upečte zemiačky, z výpeku si urobte pikantnú šťavu-omáčku a máte výbornú teplú večeru. :)
Diskusia k receptu