Hortobágyszka pastierska kapsa fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 12. februára 2017

Opäť som sa v spomienkach vrátila do nádhernej krajiny na Hortobágyszku step. Pastieri stád si pripravujú jednoduché jedlá z dostupných zdrojov. Moje jedlo som Zobraziť celý popisOpäť som sa v spomienkach vrátila do nádhernej krajiny na Hortobágyszku step. Pastieri stád si pripravujú jednoduché jedlá z dostupných zdrojov. Moje jedlo som pripravila presne tak ako pastieri. Na jednej panvici, len škoda, že teraz nemám dostupné bylinky, ktorými by som ochutila celú tú krásnu a chutnú kapsu. Použila by som iste tymián a stepnú majoránku.

6-8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
80 g domáca
1 ks
1 hlavička
 podľa chuti
2 PL
200 g domáca
Príloha:
 pečené v šupke




Postup

  1. 1

    V prvom rade vám predstavím moje domáce suroviny, ktoré som dostala v balíku z rodného kraja. Medzi inými som tam mala aj neúdenú klobásu, ktorú som dnes použila ako plnku do kapsy.

    Hortobágyszka pastierska kapsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Domáca neúdená klobása. Keďže som ju celú nespotrebovala do kapsy, upiekla som ju na panvici spolu s kapsami.

    Hortobágyszka pastierska kapsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krkovičku som nakrájala tak, že som jeden plát nakrojila a za ním som prekrojila celý kus mäsa.Týmto sa mi vytvorilo dvojité mäso, ktoré použijem ako kapsu na plnenie. Odrezaný plát mäsa som otvorila.

    Hortobágyszka pastierska kapsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tieto plátky mäsa som poriadne rozklepala na tenko. Toto je jeden plát. Myslela som, že sa mi podarí mäso spojiť po preložení len tak, že ho spolu sklepem, ale bolo dosť pevné, musela som použiť ihlice na mäso.

    Hortobágyszka pastierska kapsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso som osolila a okorenila.

    Hortobágyszka pastierska kapsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Črievko na klobáse som rozrezala a vybrala som mäso, ktorým som naplnila kapsu.

    Hortobágyszka pastierska kapsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso som preložila a spojila ihlicami. Vznikla mi taká kapsa, ktorú som osolila, okorenila z oboch strán. Urobila som ešte okrem tejto jednej ešte dve ďalšie kapsy týmto istým spôsobom.

    Hortobágyszka pastierska kapsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na panvicu som dala opiecť slaninu. Keď pustila tuk pridala som k nej mäso. Upečené slaninky som nechala na panvici. Pridala som k nim cibuľu a cesnak nakrájaný na väčšie kusy. Cesnak som neošúpala.

    Hortobágyszka pastierska kapsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mäso som opiekla z oboch strán. Keď sa mäso zatiahlo, uvoľnilo sa mi miesto na ďalšie kusy a klobásku.

    Hortobágyszka pastierska kapsa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridala som zbytok mäsa aj klobásu. Všetko som podliala troškou vína. Počas pečenia som už ničím nepodliala mäso.

    Hortobágyszka pastierska kapsa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Mäso sa dusilo pod pokrievkou 40 min potom som ho odkryla a nechala opiecť do chrumkava. Zvykla som položiť k mäsu i zemiaky v šupke, no dnes som namala dosť miesta na panvici, takže som ich piekla osobitne na druhej panvici. Zemiaky pečené vo výpeku majú skvelú chuť.

    Hortobágyszka pastierska kapsa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Upečenú kapsu som vybrala na dosku a potom pokrájala.

    Hortobágyszka pastierska kapsa (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Hotové jedlo som uložila na taniere. Podávala som ho s paprikou ktorú som plnila červenou kapustou. Prajem vám dobrú chuť.

    Hortobágyszka pastierska kapsa (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

haji
Hned bych ochutnala, výborný nedělní oběd i s báječným dezertem! Jsi šikulka, krásné nedělní odpoledne, milá Izi!
babkamt
Takej výslužke zo zabíjačky by som sa potešila. Chutne si navarila.
kecemis
Krasa. Tiez by som s radostou prijal taky balicek vysluzky z rodneho kraja.
izabella929
@kecemis , určite s tebou súhlasím..ale dostala som už aj taký balíček, kde bolo všetko takmer nepoužiteľné..nie všetci ľudia sú ľuďmi..(klobása hoc domáca bola tak horká, že veru pre moju kuchyňu nepoužiteľná..o slanine, ktorú nazval ,,,tiež farmár,,, domáca,,, bola ako žuvačka, nie že sa nedala jesť, ale ani krájať nožom..tak taký balíček je možno vhodný pre neznalých južanských chutí..vďaka ti za milý komentár.-)
mesiar50
@Izabella929
Domáce mäsové výrobky nemajú páru a tie tvoje vyzerajú veľmi chutne a kvalitne.Teším sa s tebou,že ti spravili radosť.
Tvoje jedlo vyzerá skvelo a gustiózne.
☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡



sracz
Naozaj chutná domáca dobrota, ktorej vôňu i "šmak", @Izabella929 milá, si dokážem živo predstaviť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia