Prsia z perličky v medovej omáčke

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 14. februára 2017
Prsia z perličky v medovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

720 g
 trocha
380 g
3 PL
140 g
100 ml
150 ml
Cibuľové pyré:
600 g
180 ml
250 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Prsia s kosťou umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme kožou nadol na rozpálený olej. Kožu opekáme dozlata, potom preložíme na plech, dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a prsia dopečieme. Vypečený tuk z panvice zlejeme, pridáme balzamikový ocot, zredukujeme a pridáme vývar. Znovu zvaríme s medom a nakoniec vmiešame maslo a dosolíme.

  2. 2

    Na cibuľové pyré očistíme červenú cibuľu, pokrájame ju na kolieska a dáme pražiť na olivový olej. Osolíme, upražené podlejeme červeným vínom a dusíme, kým sa víno neodparí. Pridáme červený vínny ocot, med a rozmixujeme na kašu. Precedíme cez cedidlo, ak je pyré redšie, tak ho ešte varíme s občasným miešaním na požadovanú hustotu.

  3. 3

    Batáty očistíme a podľa vlastnej fantázie ich buď povykrajujeme na kolieska, obdĺžniky či mesiačiky a uvaríme, najlepšie vo vývare alebo v slanej vode domäkka. Pred podávaním ich opečieme na prepustenom masle, dosolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia