Prsia z perličky v medovej omáčke
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 14. februára 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Prsia s kosťou umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme kožou nadol na rozpálený olej. Kožu opekáme dozlata, potom preložíme na plech, dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a prsia dopečieme. Vypečený tuk z panvice zlejeme, pridáme balzamikový ocot, zredukujeme a pridáme vývar. Znovu zvaríme s medom a nakoniec vmiešame maslo a dosolíme.
- 2
Na cibuľové pyré očistíme červenú cibuľu, pokrájame ju na kolieska a dáme pražiť na olivový olej. Osolíme, upražené podlejeme červeným vínom a dusíme, kým sa víno neodparí. Pridáme červený vínny ocot, med a rozmixujeme na kašu. Precedíme cez cedidlo, ak je pyré redšie, tak ho ešte varíme s občasným miešaním na požadovanú hustotu.
- 3
Batáty očistíme a podľa vlastnej fantázie ich buď povykrajujeme na kolieska, obdĺžniky či mesiačiky a uvaríme, najlepšie vo vývare alebo v slanej vode domäkka. Pred podávaním ich opečieme na prepustenom masle, dosolíme a okoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu