Bravčový tokáň fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 13. februára 2017
Bravčový tokáň (fotorecept)
Foto: eruska25

Stretla som sa s tým, že niektorí si myslia, že tokáň je vták. Ale to si mýlia s hlucháňom, ktorý toká. Tokáň je spôsob Zobraziť celý popisStretla som sa s tým, že niektorí si myslia, že tokáň je vták. Ale to si mýlia s hlucháňom, ktorý toká. Tokáň je spôsob prípravy mäsa.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
2 strúčiky
25 g
50 g
100 g
100 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezance.

    Bravčový tokáň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masti opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, zriedime vodou. Pridáme nakrájané mäso, osolíme a okoreníme.

    Bravčový tokáň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dusíme. Zaprášime múkou a nakoniec pridáme pokrájanú údenú slaninu a nastrúhané kyslé uhorky. To je na tom zaujímavé, že slanina nejde na začiatok, ale na koniec.

    Bravčový tokáň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je šťava hustá, zriedime ju vínom podľa potreby. Podávame so zemiakovou kašou.

    Bravčový tokáň (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

katka78
Ja mám tokáň zafixovaný ako mäso nakrájané na rezance, základ bez cibule a na ochutenie hlavne majoránka a ml.č.korenie. Veľmi ma pobavil tvoj úvod ☺ a jedlo sa mi páči, vrátane prílohy - kašu, či pyré nikdy neodmietnem.
izabella929
Robila som už i ja z bravčového mäsa, ale pravý tokáň sa robí z hovädzieho mäsa a je obľúbený v oblasti Hortobágyu,/Maďarsko/ kde je denné menu v tamojších Čárdach. Je to veľmi chutné jedlo a tvoje iste chutilo.. určite by som ho rada vyskúšala aj z morčacieho mäsa..
manek380
zajímavý recept. vyzkouším. Ale myslím, že spíš než s tetřevem si to pletou s tukanem. :D