Foto: eruska25
Stretla som sa s tým, že niektorí si myslia, že tokáň je vták. Ale to si mýlia s hlucháňom, ktorý toká. Tokáň je spôsob Zobraziť celý popisStretla som sa s tým, že niektorí si myslia, že tokáň je vták. Ale to si mýlia s hlucháňom, ktorý toká. Tokáň je spôsob prípravy mäsa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezance.
-
2
Na masti opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, zriedime vodou. Pridáme nakrájané mäso, osolíme a okoreníme.
-
3
Dusíme. Zaprášime múkou a nakoniec pridáme pokrájanú údenú slaninu a nastrúhané kyslé uhorky. To je na tom zaujímavé, že slanina nejde na začiatok, ale na koniec.
-
4
Keď je šťava hustá, zriedime ju vínom podľa potreby. Podávame so zemiakovou kašou.
Diskusia k receptu