Roláda z mletého mäsa so špenátom fotorecept

mirkajan - fotkamirkajan, 12. februára 2017
Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept)
Foto: mirkajan

Tento recept som našla na Facebooku vo forme videopostupu. Vyzeralo to dobre, tak som vyskúšala a naozaj je to megadobré... Postup vyzerá síce zložito, ale chce to len trochu zručnosti, dá sa to zvládnuť.

8
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180/250 °C

Suroviny

500 g mleté
500 g mleté
2 ks
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
1 PL
3 PL
1 ČL
Na plnenie:
100 g plátkový
100 g
100 g
Navrch:
150 g plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso (ja som dala pol na pol hovädzie a bravčové) dobre premiešame so všetkými koreninami, strúhankou a 2 vajciami. Plech vystelieme alobalom a na alobal po celej ploche rukami ucapkáme do rovnomernej vrstvy mleté mäso.

    Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na mleté mäso po celej ploche poukladáme plátky šunky, na ňu plátky tvrdého syra a celú plochu pokryjeme baby špenátom.

    Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomocou alobalu mleté mäso s náplňou zvinieme do rolády. Alobal znovu uložíme na plech a poukladáme naň plátky slaniny v dvoch radoch. Na slaninu uložíme roládu a pomocou alobalu obalíme celý povrch rolády plátkami slaniny.

    Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Roládu obalenú slaninou zabalíme do alobalu, uložíme na pekáč a pečieme pri 180 °C 30 min.

    Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 30 min. odstránime alobal, roládu podlejeme trochou vody a dopečieme pri 250 °C cca 20 minút. Po upečení krájame na plátky, my sme podávali so zemiakovou kašou a kapustovo-mrkvovým šalátom. Roláda je dobrá aj studená, vtedy pri krájaní aj lepšie drží tvar. Dobrú chuť!

    Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
super recept, vyzerá výborne a určite aj chutí výborne. Toto vyskúšam. Ja robievam aj vo variante, že plnka je z praženičky s hríbami a hráškom, tiež dobré.
1x frezia