Foto: mirkajan
Tento recept som našla na Facebooku vo forme videopostupu. Vyzeralo to dobre, tak som vyskúšala a naozaj je to megadobré... Postup vyzerá síce zložito, Zobraziť celý popisTento recept som našla na Facebooku vo forme videopostupu. Vyzeralo to dobre, tak som vyskúšala a naozaj je to megadobré... Postup vyzerá síce zložito, ale chce to len trochu zručnosti, dá sa to zvládnuť.
porcií
príprava
na 180/250 °C
Suroviny
500 g mleté |
|
500 g mleté |
|
2 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
Na plnenie: | |
100 g plátkový |
|
100 g |
|
100 g |
|
Navrch: | |
150 g plátky |
|
Postup
-
1
Mleté mäso (ja som dala pol na pol hovädzie a bravčové) dobre premiešame so všetkými koreninami, strúhankou a 2 vajciami. Plech vystelieme alobalom a na alobal po celej ploche rukami ucapkáme do rovnomernej vrstvy mleté mäso.
-
2
Na mleté mäso po celej ploche poukladáme plátky šunky, na ňu plátky tvrdého syra a celú plochu pokryjeme baby špenátom.
-
3
Pomocou alobalu mleté mäso s náplňou zvinieme do rolády. Alobal znovu uložíme na plech a poukladáme naň plátky slaniny v dvoch radoch. Na slaninu uložíme roládu a pomocou alobalu obalíme celý povrch rolády plátkami slaniny.
-
4
Roládu obalenú slaninou zabalíme do alobalu, uložíme na pekáč a pečieme pri 180 °C 30 min.
-
5
Po 30 min. odstránime alobal, roládu podlejeme trochou vody a dopečieme pri 250 °C cca 20 minút. Po upečení krájame na plátky, my sme podávali so zemiakovou kašou a kapustovo-mrkvovým šalátom. Roláda je dobrá aj studená, vtedy pri krájaní aj lepšie drží tvar. Dobrú chuť!
Nie mastné to nie je, ale závisí aj od toho, aké mäso použiješ. Ja som mala hovädzie s 10% obsahom tuku a bravčové zo stehna, slanina bola prerastená , čiže tuku na nej bolo minimum, keby som roládu pri zapekaní bez alobalu nepodliala trochou vody, tak tam asi ani nebude žiadna šťava. Ani ja mastné moc nemusím.