Roláda z mletého mäsa so špenátom fotorecept

mirkajan - fotkamirkajan, 12. februára 2017
Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept)
Foto: mirkajan

Tento recept som našla na Facebooku vo forme videopostupu. Vyzeralo to dobre, tak som vyskúšala a naozaj je to megadobré... Postup vyzerá síce zložito, ale chce to len trochu zručnosti, dá sa to zvládnuť.

8
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180/250 °C

Suroviny

500 g mleté
500 g mleté
2 ks
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
1 PL
3 PL
1 ČL
Na plnenie:
100 g plátkový
100 g
100 g
Navrch:
150 g plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso (ja som dala pol na pol hovädzie a bravčové) dobre premiešame so všetkými koreninami, strúhankou a 2 vajciami. Plech vystelieme alobalom a na alobal po celej ploche rukami ucapkáme do rovnomernej vrstvy mleté mäso.

    Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na mleté mäso po celej ploche poukladáme plátky šunky, na ňu plátky tvrdého syra a celú plochu pokryjeme baby špenátom.

    Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomocou alobalu mleté mäso s náplňou zvinieme do rolády. Alobal znovu uložíme na plech a poukladáme naň plátky slaniny v dvoch radoch. Na slaninu uložíme roládu a pomocou alobalu obalíme celý povrch rolády plátkami slaniny.

    Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Roládu obalenú slaninou zabalíme do alobalu, uložíme na pekáč a pečieme pri 180 °C 30 min.

    Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 30 min. odstránime alobal, roládu podlejeme trochou vody a dopečieme pri 250 °C cca 20 minút. Po upečení krájame na plátky, my sme podávali so zemiakovou kašou a kapustovo-mrkvovým šalátom. Roláda je dobrá aj studená, vtedy pri krájaní aj lepšie drží tvar. Dobrú chuť!

    Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Robievym roladu z vykosteneho kurcata, ale tato Tvoja vyzera uzasne, paci sa mi ten slaninkovy "obal", urcite ju spravim niekedy v blizkej dobe, 5* uz tam mas :)))))))))
@Pavelhronec
Nie mastné to nie je, ale závisí aj od toho, aké mäso použiješ. Ja som mala hovädzie s 10% obsahom tuku a bravčové zo stehna, slanina bola prerastená , čiže tuku na nej bolo minimum, keby som roládu pri zapekaní bez alobalu nepodliala trochou vody, tak tam asi ani nebude žiadna šťava. Ani ja mastné moc nemusím.
Veľmi dobre si uvarila, a výhodou je , že vieš, čo je v tej dobrote, či na teplé jedlo, alebo ako nárez na studeno. Naviac, keď namiesto strúhanky dám napr. mleté ľanové semienko, a ako prílohu pyré napr. z maslovej tekvice, mám ďalšiu dobrotku v delenej strave.

Pridaj komentár k receptu: