Tento recept som našla na Facebooku vo forme videopostupu. Vyzeralo to dobre, tak som vyskúšala a naozaj je to megadobré... Postup vyzerá síce zložito, Zobraziť celý popisTento recept som našla na Facebooku vo forme videopostupu. Vyzeralo to dobre, tak som vyskúšala a naozaj je to megadobré... Postup vyzerá síce zložito, ale chce to len trochu zručnosti, dá sa to zvládnuť.
porcií
príprava
na 180/250 °C
Suroviny
500 g mleté |
|
500 g mleté |
|
2 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
Na plnenie: | |
100 g plátkový |
|
100 g |
|
100 g |
|
Navrch: | |
150 g plátky |
|
Postup
-
1
Mleté mäso (ja som dala pol na pol hovädzie a bravčové) dobre premiešame so všetkými koreninami, strúhankou a 2 vajciami. Plech vystelieme alobalom a na alobal po celej ploche rukami ucapkáme do rovnomernej vrstvy mleté mäso.
-
2
Na mleté mäso po celej ploche poukladáme plátky šunky, na ňu plátky tvrdého syra a celú plochu pokryjeme baby špenátom.
-
3
Pomocou alobalu mleté mäso s náplňou zvinieme do rolády. Alobal znovu uložíme na plech a poukladáme naň plátky slaniny v dvoch radoch. Na slaninu uložíme roládu a pomocou alobalu obalíme celý povrch rolády plátkami slaniny.
-
4
Roládu obalenú slaninou zabalíme do alobalu, uložíme na pekáč a pečieme pri 180 °C 30 min.
-
5
Po 30 min. odstránime alobal, roládu podlejeme trochou vody a dopečieme pri 250 °C cca 20 minút. Po upečení krájame na plátky, my sme podávali so zemiakovou kašou a kapustovo-mrkvovým šalátom. Roláda je dobrá aj studená, vtedy pri krájaní aj lepšie drží tvar. Dobrú chuť!
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Nie mastné to nie je, ale závisí aj od toho, aké mäso použiješ. Ja som mala hovädzie s 10% obsahom tuku a bravčové zo stehna, slanina bola prerastená , čiže tuku na nej bolo minimum, keby som roládu pri zapekaní bez alobalu nepodliala trochou vody, tak tam asi ani nebude žiadna šťava. Ani ja mastné moc nemusím.