Foto: titinko
Milí moji, dnes to bude o prílohe = beetroot (cvikla), sladké zemiaky & mrkva. Škorica dáva tomu riadne grády! Túto prílohu prikladáme k pečenej Zobraziť celý popisMilí moji, dnes to bude o prílohe = beetroot (cvikla), sladké zemiaky & mrkva. Škorica dáva tomu riadne grády! Túto prílohu prikladáme k pečenej rybke či mäsku, alebo chrúmame keď je chuť na niečo sladké a zároveň zdravé!
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Nakrájame si očistenú mrkvu, sladké zemiaky a červenú cviklu.
-
2
Prihodíme kokosový olej / alebo prelejte olivovým olejom, pridáme soľ, papirku, mletú rascu, škoricu a chilli. Zmes premiešame a pečieme na 200°C v čase 25 minút.
-
3
Počas pečenia raz premiešame a to v 10. minúte. Ideálne je piecť spolu naraz s rybou či mäsom. V jednom pekáči, alebo o riadok nižšie. Chute a vône sa vedia krásne premiešať. Nakrájame si petržlenovú vňať.
-
4
V poslednom bode zeleninu vytiahneme z rúry, ochutnáme, prípadne dopečieme. Premiešame s petržlenom a podávame.
5*
A nie len to! Sladký zemiak má menej kalóríí, na 100g má 55mg sodíka (oproti zemiaku 6mg), 14187iu vitamínu A (oproti 1iu v zemiaku!!!), 30mg kalcia (oproti 12mg) 22mg vitamínu C (oproti 18mg) viac vlákniny atď atď. Celkovo dá jeden veľký zemiak celkovú dávku až 2 vitamínov, rozpúšťa cholesterol, má veľké množstvo betakaroténu a stavím sa, že nájdete oveľa viac výhod počas vlastného "mini-výskumu". Chuťovo - je sladší. Žiaľ, nemám to k čomu prirovnať. Je to ako pri viacerých odrodách zemiakov, aj tu sú niektoré sladšie, niektoré viac hydratované. Pri sladkých zemiakoch je textúra (konzistencia) viacej premenlivá, variabilná ako pri obyčajných. Nie je taká vláčna ako pri normálnych zemiakoch. Tieto sa varia trochu dlhšie, sú tvrdšie a majú oranžovú farbu. Kúpte si jeden, nič za to nedáte :) P.S.: viem, nie sú to zemiaky ;)
kaparíííííí, budem testovať ;) díky Monty!
Tak tak chorvátka, ja len súhlasím! A dokonca tu máme dva druhy škoríc! Jedna je pravá Ceylónska! Nemá takú výraznú chuť, ale má všetky blahodárne účinky na telo aké poznáme. Druhá, je tá americká - nepravá (Cassia)! Je super výrazná, to je tá ktorá je v supermarketoch a dá super chuť všetkému. Bohužiaľ, táto nemá v porovnaní z tou originál ani štvrtinu blahodárneho účinku! :/
A mäsko? Ja to nehrotím. Čo máte rada, k tomu si to priložte :) Ja som skúsil rybu a kuracie. Funguje :)
Děkuji za podrobné informace. Jistě si jich pár koupím na zkoušku!
Jo, Titinko, ještě jedna informace, celkem zajímavá: dají se i nasadit do truhlíku a nadělají plno parády: www.rostlinky.cz/catalogsearch/result/?q=ipomoea...
5*
A nie len to! Sladký zemiak má menej kalóríí, na 100g má 55mg sodíka (oproti zemiaku 6mg), 14187iu vitamínu A (oproti 1iu v zemiaku!!!), 30mg kalcia (oproti 12mg) 22mg vitamínu C (oproti 18mg) viac vlákniny atď atď. Celkovo dá jeden veľký zemiak celkovú dávku až 2 vitamínov, rozpúšťa cholesterol, má veľké množstvo betakaroténu a stavím sa, že nájdete oveľa viac výhod počas vlastného "mini-výskumu". Chuťovo - je sladší. Žiaľ, nemám to k čomu prirovnať. Je to ako pri viacerých odrodách zemiakov, aj tu sú niektoré sladšie, niektoré viac hydratované. Pri sladkých zemiakoch je textúra (konzistencia) viacej premenlivá, variabilná ako pri obyčajných. Nie je taká vláčna ako pri normálnych zemiakoch. Tieto sa varia trochu dlhšie, sú tvrdšie a majú oranžovú farbu. Kúpte si jeden, nič za to nedáte :) P.S.: viem, nie sú to zemiaky ;)
kaparíííííí, budem testovať ;) díky Monty!
Tak tak chorvátka, ja len súhlasím! A dokonca tu máme dva druhy škoríc! Jedna je pravá Ceylónska! Nemá takú výraznú chuť, ale má všetky blahodárne účinky na telo aké poznáme. Druhá, je tá americká - nepravá (Cassia)! Je super výrazná, to je tá ktorá je v supermarketoch a dá super chuť všetkému. Bohužiaľ, táto nemá v porovnaní z tou originál ani štvrtinu blahodárneho účinku! :/
A mäsko? Ja to nehrotím. Čo máte rada, k tomu si to priložte :) Ja som skúsil rybu a kuracie. Funguje :)
Děkuji za podrobné informace. Jistě si jich pár koupím na zkoušku!
Jo, Titinko, ještě jedna informace, celkem zajímavá: dají se i nasadit do truhlíku a nadělají plno parády: www.rostlinky.cz/catalogsearch/result/?q=ipomoea...
5*
A nie len to! Sladký zemiak má menej kalóríí, na 100g má 55mg sodíka (oproti zemiaku 6mg), 14187iu vitamínu A (oproti 1iu v zemiaku!!!), 30mg kalcia (oproti 12mg) 22mg vitamínu C (oproti 18mg) viac vlákniny atď atď. Celkovo dá jeden veľký zemiak celkovú dávku až 2 vitamínov, rozpúšťa cholesterol, má veľké množstvo betakaroténu a stavím sa, že nájdete oveľa viac výhod počas vlastného "mini-výskumu". Chuťovo - je sladší. Žiaľ, nemám to k čomu prirovnať. Je to ako pri viacerých odrodách zemiakov, aj tu sú niektoré sladšie, niektoré viac hydratované. Pri sladkých zemiakoch je textúra (konzistencia) viacej premenlivá, variabilná ako pri obyčajných. Nie je taká vláčna ako pri normálnych zemiakoch. Tieto sa varia trochu dlhšie, sú tvrdšie a majú oranžovú farbu. Kúpte si jeden, nič za to nedáte :) P.S.: viem, nie sú to zemiaky ;)
kaparíííííí, budem testovať ;) díky Monty!
Tak tak chorvátka, ja len súhlasím! A dokonca tu máme dva druhy škoríc! Jedna je pravá Ceylónska! Nemá takú výraznú chuť, ale má všetky blahodárne účinky na telo aké poznáme. Druhá, je tá americká - nepravá (Cassia)! Je super výrazná, to je tá ktorá je v supermarketoch a dá super chuť všetkému. Bohužiaľ, táto nemá v porovnaní z tou originál ani štvrtinu blahodárneho účinku! :/
A mäsko? Ja to nehrotím. Čo máte rada, k tomu si to priložte :) Ja som skúsil rybu a kuracie. Funguje :)
Děkuji za podrobné informace. Jistě si jich pár koupím na zkoušku!
Jo, Titinko, ještě jedna informace, celkem zajímavá: dají se i nasadit do truhlíku a nadělají plno parády: www.rostlinky.cz/catalogsearch/result/?q=ipomoea...
5*
A nie len to! Sladký zemiak má menej kalóríí, na 100g má 55mg sodíka (oproti zemiaku 6mg), 14187iu vitamínu A (oproti 1iu v zemiaku!!!), 30mg kalcia (oproti 12mg) 22mg vitamínu C (oproti 18mg) viac vlákniny atď atď. Celkovo dá jeden veľký zemiak celkovú dávku až 2 vitamínov, rozpúšťa cholesterol, má veľké množstvo betakaroténu a stavím sa, že nájdete oveľa viac výhod počas vlastného "mini-výskumu". Chuťovo - je sladší. Žiaľ, nemám to k čomu prirovnať. Je to ako pri viacerých odrodách zemiakov, aj tu sú niektoré sladšie, niektoré viac hydratované. Pri sladkých zemiakoch je textúra (konzistencia) viacej premenlivá, variabilná ako pri obyčajných. Nie je taká vláčna ako pri normálnych zemiakoch. Tieto sa varia trochu dlhšie, sú tvrdšie a majú oranžovú farbu. Kúpte si jeden, nič za to nedáte :) P.S.: viem, nie sú to zemiaky ;)
kaparíííííí, budem testovať ;) díky Monty!
Tak tak chorvátka, ja len súhlasím! A dokonca tu máme dva druhy škoríc! Jedna je pravá Ceylónska! Nemá takú výraznú chuť, ale má všetky blahodárne účinky na telo aké poznáme. Druhá, je tá americká - nepravá (Cassia)! Je super výrazná, to je tá ktorá je v supermarketoch a dá super chuť všetkému. Bohužiaľ, táto nemá v porovnaní z tou originál ani štvrtinu blahodárneho účinku! :/
A mäsko? Ja to nehrotím. Čo máte rada, k tomu si to priložte :) Ja som skúsil rybu a kuracie. Funguje :)
Děkuji za podrobné informace. Jistě si jich pár koupím na zkoušku!
Jo, Titinko, ještě jedna informace, celkem zajímavá: dají se i nasadit do truhlíku a nadělají plno parády: www.rostlinky.cz/catalogsearch/result/?q=ipomoea...