Výborné cuketové placky

mandarin999 - fotkamandarin999, 26. marca 2016

Receptov na cuketové placky, či iné placky, je mnoho. No ako sa vraví, nie je recept ako recept. Ja Vám ponúkam ten môj. Placky Zobraziť celý popisReceptov na cuketové placky, či iné placky, je mnoho. No ako sa vraví, nie je recept ako recept. Ja Vám ponúkam ten môj. Placky sú jemné, vláčne, nadýchané a chutné. Vhodné ako raňajky, zdravšia večera či ako príloha k nejakému mäsku, prípadne soté. Dovoliť si ich môžu aj tí, ktorí vedú zdravý životný štýl.

10
porcií

Suroviny

1 veľký ks
1/2 šálky
podľa potreby
2 ks
3 strúčiky
40 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Cuketu si nastrúhame na hrubšom strúhadle, nasolíme ju a necháme postáť cca 10 - 15 minút. Ovsenné vločky zalejeme trochou vlažného mlieka, aby zmäkli a mali kašovitú konzistenciu.

  2. 2

    Odstátu cuketu zbavíme vody - vymačkáme z nej šťavu. Zmiešame ju s vločkami, otrubami, vajíčkami. Okoreníme a osolíme podľa chuti, pridáme majorán a pretlačený cesnak. Nakoniec do zmesi vmiešame strúhaný syr a všetko poriadne premiešame. Robíme malé placky, ktoré osmažíme z každej strany na rozpálenom olivovom oleji do zlatista.

Diskusia k receptu

monty469
Skvelé a veľmi chutné jedlo. Keď budem mať svoje cukety, tak ho urobím. Prajem krásny deň
kuchticka
Robim podobne placky z roznej zeleniny - nesmazim iba opekam na panvici trochu pomastenej olive-oil.
Ked mi ostane uvareny cicer alebo ine fazule tak ich pridam do toho receptu, vajicko to dobre spoji, ete pridam nastruhany syr, vsetko zelene zo zahrady co sa da jest a mam plnohodnotne hlavne jedlo ktore nepotrbuje ziadnu prilohu.
1x peka55
bembo
Ak by som nezohnal otruby.dajú sa nahradiť,poprípade vynechať?Ostatné mám.akurát som bol dnes v Lidli, a mali v akcii krásne mladé cukety,takže mám hneď dôvod vyskúšať tento Tvoj recept.Už som robil z Varechy cuketplacky,a boli výborné
bembo
Práve som si na nich pochutnal.Urobil som ich podľa tohto receptu s malými zmenami,a to,miesto Mozzarelly som použil Parmigiano Reggiano,a namiesto otrúb som zahustil Tapiokovou múkou.Myslím,že tam nebol v chuti veľký rozdiel oproti originálu.Tak,či tak boli super.A takto vyzerali skôr,než som polovicu dávky spucoval.


1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia