Foto: mandarin999
Receptov na cuketové placky, či iné placky, je mnoho. No ako sa vraví, nie je recept ako recept. Ja Vám ponúkam ten môj. Placky Zobraziť celý popisReceptov na cuketové placky, či iné placky, je mnoho. No ako sa vraví, nie je recept ako recept. Ja Vám ponúkam ten môj. Placky sú jemné, vláčne, nadýchané a chutné. Vhodné ako raňajky, zdravšia večera či ako príloha k nejakému mäsku, prípadne soté. Dovoliť si ich môžu aj tí, ktorí vedú zdravý životný štýl.
porcií
Postup
-
1
Cuketu si nastrúhame na hrubšom strúhadle, nasolíme ju a necháme postáť cca 10 - 15 minút. Ovsenné vločky zalejeme trochou vlažného mlieka, aby zmäkli a mali kašovitú konzistenciu.
- 2
Odstátu cuketu zbavíme vody - vymačkáme z nej šťavu. Zmiešame ju s vločkami, otrubami, vajíčkami. Okoreníme a osolíme podľa chuti, pridáme majorán a pretlačený cesnak. Nakoniec do zmesi vmiešame strúhaný syr a všetko poriadne premiešame. Robíme malé placky, ktoré osmažíme z každej strany na rozpálenom olivovom oleji do zlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ked mi ostane uvareny cicer alebo ine fazule tak ich pridam do toho receptu, vajicko to dobre spoji, ete pridam nastruhany syr, vsetko zelene zo zahrady co sa da jest a mam plnohodnotne hlavne jedlo ktore nepotrbuje ziadnu prilohu.
I take placky z ciceru ci fazule mozu byt velmi dobre :)
Veľmi dobrý nápad, nabudúce sa nechám inšpirovať ja tebou, sú krásne :)
Potom daj vedieť ako sa Ti vydarili