Foto: kukulienka71
Nečudujem sa, že sa dostali do knižky medzi 100 najlepších maďarských jedál.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky som nakrájala na polcentimetrové kolieska, osolila a porozkladala na utierku.
-
2
Po pár minútach som ich v tej utierke osušila. Zatiaľ som očistila aj ostatné suroviny a pokrájala ich na menšie kúsky - cibuľu nadrobno. Pracovala som v jenskej mise, do ktorej sa potom zmestia aj zemiaky, a na panvici. Na panvicu som naliala trocha oleja a opekala kolieska zemiakov z oboch strán. Opečené som vyložila bokom do misy.
-
3
V jenskej mise sa zatiaľ opekala cibuľa na lyžici oleja spolu s koreňovou zeleninou. (Tu som zabudla posypať červenou mletou paprikou, ale koniec-koncov ani tam nechýbala) Podľa potreby ju treba podliať malým množstvom vody, osoliť a zakrytú dusiť. Keď bola polomäkká, pridala som papriku a paradajky. U mňa to boli drobné, tak som dala asi 5 či 6.
-
4
Spolu sa zelenina dodusí do mäkka, kým sa aj všetky zemiaky opečú. Všetko sa urobí skoro naraz. Väčšie množstvo zemiakov odporúčam upiecť v rúre. Čakala som, kým sa šťava spod zeleniny zredukuje, vtedy som pridala zemiaky a plameň vypla.
-
5
Po dôkladnom premiešaní sa môže jedlo podávať. Výborné k chudšiemu mäsu alebo rybe. Ja som so zemiakmi opiekla aj plátky lahôdkového tofu, aby boli aj bielkoviny. Bolo to spolu veľmi chutné.
To s domácimi surovinami je veľká pravda, tiež sa už teším na letnú úrodu, nech je nám dopriata;-)
Vynikající jídlo a já za něj moooc děkuji!!! Dovolím si přidat foto. Já přidala i kousek brokolice a papriku jsem nepoužívala :-)
@remcula , to je ono! si ma potešila nádhernou porciou na fotke, brokolica je tiež výborná. Ďakujem pekne obom
ja poznám len tieto, ale rada sa nechám poučiť.