Dolnozemské zemiaky fotorecept

kukulienka71 - fotkaKukulienka71, 10. februára 2016 13:52
Ďalšie recepty »

Nečudujem sa, že sa dostali do knižky medzi 100 najlepších maďarských jedál.

2
porcie
15 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ks
1/4 ks
1 ks
1 ks
1 - 5 ks
cca 5 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené zemiaky som nakrájala na polcentimetrové kolieska, osolila a porozkladala na utierku.

    Dolnozemské zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po pár minútach som ich v tej utierke osušila. Zatiaľ som očistila aj ostatné suroviny a pokrájala ich na menšie kúsky - cibuľu nadrobno. Pracovala som v jenskej mise, do ktorej sa potom zmestia aj zemiaky, a na panvici. Na panvicu som naliala trocha oleja a opekala kolieska zemiakov z oboch strán. Opečené som vyložila bokom do misy.

    Dolnozemské zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V jenskej mise sa zatiaľ opekala cibuľa na lyžici oleja spolu s koreňovou zeleninou. (Tu som zabudla posypať červenou mletou paprikou, ale koniec-koncov ani tam nechýbala) Podľa potreby ju treba podliať malým množstvom vody, osoliť a zakrytú dusiť. Keď bola polomäkká, pridala som papriku a paradajky. U mňa to boli drobné, tak som dala asi 5 či 6.

    Dolnozemské zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Spolu sa zelenina dodusí do mäkka, kým sa aj všetky zemiaky opečú. Všetko sa urobí skoro naraz. Väčšie množstvo zemiakov odporúčam upiecť v rúre. Čakala som, kým sa šťava spod zeleniny zredukuje, vtedy som pridala zemiaky a plameň vypla.

    Dolnozemské zemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po dôkladnom premiešaní sa môže jedlo podávať. Výborné k chudšiemu mäsu alebo rybe. Ja som so zemiakmi opiekla aj plátky lahôdkového tofu, aby boli aj bielkoviny. Bolo to spolu veľmi chutné.

    Dolnozemské zemiaky (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist