Foto: alena45
Inšpiráciu som našla na nete a bola som unesená chuťou takto pripravených ružičiek kelu.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ružičkový kel a mrkvu očistíme, pokrájame na polovičky, mrkvu na väčšie kusy.
-
2
Vo woku rozohrejeme repkový olej, ktorý znesie vyššiu teplotu praženia, a cca 2 minúty sprudka pražíme zo všetkých strán zeleninu, až kým nezíska na niektorých miestach "praženú" farbu.
-
3
Po dvoch minútach prihodíme ostatné suroviny - orechy, maslo, citrónovú šťavu, javorový sirup, soľ a korenie, stíšime plameň, necháme všetko rozpustiť a za občasného miešania pražíme ešte niekoľko minút, hlavne dovtedy, kým jedlo krásne voní.
-
4
Zeleninu nakladieme na tanier a celú ju polejeme vynikajúcou šťavou z woku. Dobrú chuť !
krásné foto, kapustičky se přímo smějí! Hned bych si dala, moc se ti to povedlo!
Inspirovala si ma aj ked som to nakoniec pomenil ako som to hadzal do woku, tiahlo ma do azie, a jasne ze chilli nemohlo chybat a vela cesnaku a namiesto zazvoru som dal ako zaklad cerstvu kurkumu.