Ružičkový kel z panvice fotorecept

alena45 - fotkaalena45, 10. marca 2016
Ružičkový kel z panvice (fotorecept)
Foto: alena45

Inšpiráciu som našla na nete a bola som unesená chuťou takto pripravených ružičiek kelu.

1
porcia
5 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 ks
1 hrsť
3 PL
2 PL
2 - 3 PL
2 - 3 PL




Postup

  1. 1

    Ružičkový kel a mrkvu očistíme, pokrájame na polovičky, mrkvu na väčšie kusy.

    Ružičkový kel z panvice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo woku rozohrejeme repkový olej, ktorý znesie vyššiu teplotu praženia, a cca 2 minúty sprudka pražíme zo všetkých strán zeleninu, až kým nezíska na niektorých miestach "praženú" farbu.

    Ružičkový kel z panvice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po dvoch minútach prihodíme ostatné suroviny - orechy, maslo, citrónovú šťavu, javorový sirup, soľ a korenie, stíšime plameň, necháme všetko rozpustiť a za občasného miešania pražíme ešte niekoľko minút, hlavne dovtedy, kým jedlo krásne voní.

    Ružičkový kel z panvice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu nakladieme na tanier a celú ju polejeme vynikajúcou šťavou z woku. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

babkamt
jednoduché, chutné, rýchlo pripravené jedlo. Kúpila som dva balíčky ružičkového kelu, takže mi nič nebráni v jeho realizácii. Posielam ti hviezdičky. Tiež prechádzam na ľahšie zeleninové jedlá:-)
alena45
@babkamt , ďakujem, že si sa zastavila pri tomto recepte, je fakt veľmi chutný. Ale tú mrkvu si daj trochu tenšiu, za tú chvíľu až tak nezmäkne. Ja som mala len pár ružičiek, ostatné som minula na výbornú polievku, ale už sa neviem dočkať, kedy pôjdem znovu na chalupu pre ďalšie. Teraz, po zime sú tie ružičky krásne veľké a tvrdé a je ich tam ešte veľmi veľa. Určite vyskúšam ďalšie možnosti.
marika9
Vyzerá to vééééľmi dobré. Mám suroviny v chladničke (výnimočne dokonca aj javorový sirup), tak idem na to.
gabriele
velmi sa mi to paci...urcite vyskusam...tento tyzden som varila toskansku ribollitu, tak som si na Teba spomenula...ci Ti prezilo cavolo nero?...mne ano...uz oziva, tak sa tesim...keby zakvitlo, nemusela by som zhanat semienka :)
alena45
@gabriele , si veľmi milá, že si si spomenula, hej prežili všetky korene, jeden nechám na semienka. Majú plno mladých zdravých lístkov, tiež z nich chcem niečo pripraviť. Teraz sa na chalupu nedostanem, lebo som chorá, ale dúfam, že už mrznúť nebude. Prežil aj rozmarín, čo som veľmi rada, minulý rok vymrzol krásny trojročný. Aj pažitka už rastie, za chvíľu bude už čo zberať, hoci som ešte nič nesiala. A tých hlavičiek - ružičiek - tých je tiež plno.
bembo
tak toto musí byť prudko jedlé.už aj ukladám do KK
alena45
ďakujem všetkým za milé komentáre a dajte vedieť ako chutilo.
maska10
Uz tyzden rozmyslam ,,do kelu co stym kelom"uz bol v chladnicke dost dlho tak som vyskusala tento recept s malymi obmenami.Mrkvu som trochu (5-6min) obvarila sirup nemam tak som dala med.Teraz pozeram varechu a chrumem vybornu zeleninku.Verte mi je to lepsie ako cipsy dakujem za recept
alena45
@maska10 , že ? Ja som vážne bola unesená, neverila som, že za pár minút sa z horkastého ružičkového kelu stane taká lahôdka ! Tak vitaj medzi "unesenými" .
katka78
Vlašské orechy som nahradila kešu len kvôli tomu, že už vlašské nemám.
alena45
@Katka , ďakujem za odozvu aj za pekné foto. Moje vyzerá byť spálené, ale to je len skaramelizované, a o to chutnejšie. A kešu orechy sú určite tiež super v tom.
kukulienka71
@alena45 , šťavnatý a pritom chrumkavý kel v tejto úprave mi veľmi chutil, mrkvu som nedala, lebo bola v prílohe- dolnozemských zemiakoch. Ďakujem za nápad, bude aj inokedy

haji
@Kukulienka71 (19.3.2016 16:20)
krásné foto, kapustičky se přímo smějí! Hned bych si dala, moc se ti to povedlo!
alena45
@Kukulienka71 (19.3.2016 16:20) parada! Som na chalupe a uz som otrhala 2 kila ruziciek, bude na polievku aj na tuto dobrotu

atulienka
Alenka, pripravujem si recepty na delenú stravu po jarnej očiste do KK. Už sa neviem dočkať, kedy si pochutnám na takto pripravenom ružičkovom kelíku. Vyzerá to fantasticky a iste to bude aj tak chutiť. Potom napíšem pocity.
2010
@Alena45 (11.3.2016 17:31)
Inspirovala si ma aj ked som to nakoniec pomenil ako som to hadzal do woku, tiahlo ma do azie, a jasne ze chilli nemohlo chybat a vela cesnaku a namiesto zazvoru som dal ako zaklad cerstvu kurkumu.





marika9
@Alena45 ďakujem za recept, už som pripravovala veľa veľa krát. Je to bombové jedlo. Jedno z mojich najobľúbenejších.
farbuska
Mala som ružičkový kel, rozmýšľala som, čo s ním a na Vareche mi vyskočil tvoj recept. Vďaka zaň, lebo je to mimoriadne chutné a pritom jednoduché a rýchle jedlo. Zostane v stálom repertoári.
marienka44
Vyskúšam aj ja s čerstvou kurkumou a chilli, cesnak. Ale zázvor v recepte nie je, tak preco ho spomínas?
edinoz
Vynikajúci. Keď mám ruźićkový kel, ćasto robievam tento recept. Odporúčam
liviaza
Veľmi som bola prekvapená chuťou. Orechy som nemala, dala som gaštany. VYNIKAJÚCE 😉


alena45
ďakujem za nové komentáre, vidím, že recept si žije svojím životom ďalej. Už len svojou jednoduchosťou si to zaslúži.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia