Ružičkový kel z panvice fotorecept

alena45 - fotkaalena45, 10. marca 2016
Ružičkový kel z panvice (fotorecept)
Foto: alena45

Inšpiráciu som našla na nete a bola som unesená chuťou takto pripravených ružičiek kelu.

1
porcia
5 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 ks
1 hrsť
3 PL
2 PL
2 - 3 PL
2 - 3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ružičkový kel a mrkvu očistíme, pokrájame na polovičky, mrkvu na väčšie kusy.

    Ružičkový kel z panvice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo woku rozohrejeme repkový olej, ktorý znesie vyššiu teplotu praženia, a cca 2 minúty sprudka pražíme zo všetkých strán zeleninu, až kým nezíska na niektorých miestach "praženú" farbu.

    Ružičkový kel z panvice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po dvoch minútach prihodíme ostatné suroviny - orechy, maslo, citrónovú šťavu, javorový sirup, soľ a korenie, stíšime plameň, necháme všetko rozpustiť a za občasného miešania pražíme ešte niekoľko minút, hlavne dovtedy, kým jedlo krásne voní.

    Ružičkový kel z panvice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu nakladieme na tanier a celú ju polejeme vynikajúcou šťavou z woku. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Uz tyzden rozmyslam ,,do kelu co stym kelom"uz bol v chladnicke dost dlho tak som vyskusala tento recept s malymi obmenami.Mrkvu som trochu (5-6min) obvarila sirup nemam tak som dala med.Teraz pozeram varechu a chrumem vybornu zeleninku.Verte mi je to lepsie ako cipsy dakujem za recept
Alenka, ďakujem pekne za recept, dnes som túto rýchlovku pripravila na večeru. Je to skutočne dobrota!