Špenát s príchuťou Indie fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 18. marca 2016 5:23
Ďalšie recepty »
Špenát s príchuťou Indie (fotorecept)Foto: kecemis

Spenat moze byt podavany s ryzou, alebo s varenymi zemiakmi.

4
porcie
10 min
príprava
25-30 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Do hrnca som dal pohar vody, spenat a 1/2 KL cikru. Priviedol som do varu a znizil teplotu. Varil som priblizne 5 minut, pokial listy nezmekli. Medzi tym som si pripravil suroviny. Cibulu som nakrajal na drobno, strucky cesnaku pretlacil cez pretlacatko, ocistil dumbier a nastruhal. Paradajku som nakrajal na drobno.

    Špenát s príchuťou Indie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice som dal rozohriat olej, pridal cibulu, cesnak a dumbier. premiesal som a zakryl poklickou a varil na strednej teplote asi 5 minut. V tom case som odstavil spenat a nehal trochu vychladnut. Potom som spenat aj s vodou dal do procesora a rozmiksoval som ho, tak akorat, aby z neho vsak nebolo puree. Medzitym cibula, cesnak a dumbier su hotove, zmeknute, pridal som rimsku rascu, garam masala a stiplavinu. S tou opatrne, hlavne slabsie povahy. Zamiesal som a povaril asi 2-3 minuty.

    Špenát s príchuťou Indie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridal som narkrajanu paradajku. Zamiesal a varil priblizne 5 minut, pokial sa pradajka nezacal rozpadavat.

    Špenát s príchuťou Indie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridal som spenat, smotanu, tumeric a sol. Dobre premiesal a nehal prejst varom. Mozeme podavat s chlebom, ryzov, alebo zemiakmi. Kto chce, moze si posypat struhanym syrom, ako ja.

    Špenát s príchuťou Indie (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist