Foto: kecemis
Spenat moze byt podavany s ryzou, alebo s varenymi zemiakmi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca som dal pohar vody, spenat a 1/2 KL cikru. Priviedol som do varu a znizil teplotu. Varil som priblizne 5 minut, pokial listy nezmekli. Medzi tym som si pripravil suroviny. Cibulu som nakrajal na drobno, strucky cesnaku pretlacil cez pretlacatko, ocistil dumbier a nastruhal. Paradajku som nakrajal na drobno.
-
2
Do panvice som dal rozohriat olej, pridal cibulu, cesnak a dumbier. premiesal som a zakryl poklickou a varil na strednej teplote asi 5 minut. V tom case som odstavil spenat a nehal trochu vychladnut. Potom som spenat aj s vodou dal do procesora a rozmiksoval som ho, tak akorat, aby z neho vsak nebolo puree. Medzitym cibula, cesnak a dumbier su hotove, zmeknute, pridal som rimsku rascu, garam masala a stiplavinu. S tou opatrne, hlavne slabsie povahy. Zamiesal som a povaril asi 2-3 minuty.
-
3
Pridal som narkrajanu paradajku. Zamiesal a varil priblizne 5 minut, pokial sa pradajka nezacal rozpadavat.
-
4
Pridal som spenat, smotanu, tumeric a sol. Dobre premiesal a nehal prejst varom. Mozeme podavat s chlebom, ryzov, alebo zemiakmi. Kto chce, moze si posypat struhanym syrom, ako ja.
Diskusia k receptu