Foto: salinka
Neúspešne pátram po recepte na kapustový šalát, ktorý podávajú v čínskej reštaurácii. Najviac sa mi podobá práve tento. Stránka chefkoch.de.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme všetko potrebné. Kapustu rozštvrtíme a vyrežeme hlúb. Nastrúhame najemno. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubých slzičkách.
-
2
Nastrúhanú kapustu dáme do misy, pridáme soľ a kurkumu. Dobre vymiešame rukou, až pokým kapusta nebude mäkká a žltá. Môžte si vziať gumenú rukavicu.
-
3
Medzitým si pripravíme nálev. Do malého hrnca dáme vodu, ryžový ocot a cukor. Necháme prevariť za občasného premiešania. Podľa chuti môžtme ešte dochutiť, nálev má byť sladkokyslý. Necháme ochladnúť. K vymiešanej kapuste pridáme trochu korenia a nastrúhanú mrkvu. Zalejeme nálevom a dáme na 24 hodín do chladničky. Občas premiešať. Dobrú chuť.
Komentar patril @klukodvody :-) Tvuj salat je dalsi variace salatu a ty ja rada jakekoliv.
@jujoska ďakujem za info:-). nám bol tiež troška kyslejší, ale keď postál, tak sa to doladilo:-) V pôvodnom recepte sa dokonca píše, že má postáť až dva dni, ale kto by toľko čakal? Teší ma, že si vyskúšala:-)