Čínsky kapustový šalát fotorecept

salinka - fotkasalinka, 10. apríla 2016
Čínsky kapustový šalát (fotorecept)
Foto: salinka

Neúspešne pátram po recepte na kapustový šalát, ktorý podávajú v čínskej reštaurácii. Najviac sa mi podobá práve tento. Stránka chefkoch.de.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

600 g
2 ks
2 PL
125 ml
250 ml
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme všetko potrebné. Kapustu rozštvrtíme a vyrežeme hlúb. Nastrúhame najemno. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubých slzičkách.

    Čínsky kapustový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nastrúhanú kapustu dáme do misy, pridáme soľ a kurkumu. Dobre vymiešame rukou, až pokým kapusta nebude mäkká a žltá. Môžte si vziať gumenú rukavicu.

    Čínsky kapustový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme nálev. Do malého hrnca dáme vodu, ryžový ocot a cukor. Necháme prevariť za občasného premiešania. Podľa chuti môžtme ešte dochutiť, nálev má byť sladkokyslý. Necháme ochladnúť. K vymiešanej kapuste pridáme trochu korenia a nastrúhanú mrkvu. Zalejeme nálevom a dáme na 24 hodín do chladničky. Občas premiešať. Dobrú chuť.

    Čínsky kapustový šalát (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

klukodvody
@Salinka slibuji, že Ti speciálně pro Tebe přidám pár originál receptů z doby kdy jsem byl při otevírání Čínské restaurace a vařili tam Číňani a nás to učili. To je tak 45 let. Ale měj strpení, nebude to hned.
salinka
@klukodvody , to by som ti bola nesmierne vďačná:-) Od teba to bude zaručene výborné a originálne jedlo. Čínsku a všeobecne ázijskú kuchyňu máme radi. Takže uvítame:-)
mijaita
@klukodvody takovy kuchar vari v Hostivicich, otevrel si tam rest U Koruny, aby "obnovil" slávu Čínské restaurace v Praze, Vodičkově ulici. Má i nějaký mobiliář, jakoby i jídelní lístek, ale celé je to jen úsměvný plagiát. Jídla kolem těch z Vodičkové ani neběžela ! Z mého pohledu absolutní katastrofa. Krome zelného salátu. A ten tu je v receptech ode me a myslim i jeste od nekoho jineho. Tak jsem zvedava, jakým receptem se pochlubíš. A věř, že posoudím dost kvalifikovaně, vařím ta jídla také a chuťově jsou hodně "Vodičkova" :-)


salinka
@monty vyskúšaj:-) @mijaita , myslím, že aj kapustový šalát má množstvo variácii, preto je gastronómia taká bohatá a rôznorodá. Každý si môže vybrať. V Ázii som degustovala aj šalát, ktorý sa podobal na ten tvoj, ale ja som pátrala po tejto verzii, ako píšem už v úvode.
1x frezia
soncya
@salinka , myslíš, že by to bola katastrofa, keby som sladila šalát medom? Absenciou cukru sa zatiaľ cítim dosť obmedzovaná. A pchať med všade...
mijaita
@salinka ja jsem prece vubec nekomentovala ani nezatracovala tvuj recept !!
Komentar patril @klukodvody :-) Tvuj salat je dalsi variace salatu a ty ja rada jakekoliv.
klukodvody
@Mijaita salát na první fotce je velmi podobný čínskému kvašenému zelnému salátu. Já jsem se zmiňoval o otevírané restauraci a ta byla právě ve Vodičkově ulici a na důkaz toho že je to pravda tak si můžete zjistit, že v té době to šéfoval pan Frnoch, který mimo jiné i jako Číňan vypadal. Dole byl velký kulatý stůj s otočným středem a bylo to to nejlepší do v té době v Praze bylo. A jinak opravdu nemám zájem něco někomu dokazovat. Jen jsem slíbil pár receptů a to z toho důvodu, že @Salinka nějaké hledá.
klukodvody
@Salinka prosím jestli můj komentář vyzněl nějak kriticky tak se omlouvám, ale nemám ten pocit a rozhodně nehodlám s nikým soutěžit a nebo něco dokazovat. Jen jsem chtěl vyhovět Tvé úvaze o hledání.
klukodvody
@Mijaita ale já to opravdu nemyslel ve zlém tu odpověď. Jestli sledujete některé moje recepty tak se snažím o poctivou kuchyni. Sice máme rozdílné způsoby, ale to neznamená, že nemám respekt k Vaší úpravě a už vůbec ne k servisu. Já se tu moc nezmiňuji o hotelech v Praze, ale v rámci tehdy ještě Čedoku nás půjčovali a tak jsem jich hodně prošel a někdy to byla klika jako právě Vodičkova a nebo Moskva na příkopech kde to zase zaváděli Rusové.
kukulienka71
@salinka , mne sa ten šalát veľmi páči, s kurkumou sa kamarátim, kapuste veľmi pristane. Ale som zvedavá aj na ostatné variácie, tak sa teším:-)
salinka
@klukotvody , nemusis sa ospravedlnovat, myslim, ze vsetci to chapu. Naozaj sa tesime na tvoje recepty, len pridavaj. My sme tu pomiesana komunita, lajkovia, aj profesionali a dovolim si tvrdit, a ty patris do tej druhej skupiny:-) A vsetci uvitame skvely recept, takze do toho:-))
salinka
@ kukulienka, dakujem za pristavenie. Aj sa sa tesim ;-)
salinka
Dufam, ze niekto nezautoci...lajkovia myslim laici:-)
afataga
moze byt dobry, ja si robim trochu iny, ked robim cinu, davam aj trochu sojovky do neho, tiez dobre
popoluska340
Super receptik uz aj ukladam na vyskusanie.Salat s kurkumou som este nejedla.Ale tesim sa aj na ine cinske recepty.
maco
Salatik som odskusala, je vynikajuci, vsetkym nam chutil.
jujoska
zabudla som este napisat, ze s tou davkou octu je dost kysly, nabuduce dam menej, aby som nemusela tolko dosladzovat
salinka
@maco ďakujem za odozvu, veľmi ma teší, že si vyskúšala a ešte viac, že chutilo:-)
@jujoska ďakujem za info:-). nám bol tiež troška kyslejší, ale keď postál, tak sa to doladilo:-) V pôvodnom recepte sa dokonca píše, že má postáť až dva dni, ale kto by toľko čakal? Teší ma, že si vyskúšala:-)
mimina
Ryžový ocot nemá, môžem ho nahradiť obyčajným 8%? Šalátik si ukladám, ďakujem.
salinka
@mimina , tesi ma tvoj zaujem:-) Vyskusaj s obycajnym a daj vediet ako chuti. Ja som si ryzovy ocot zaobstarala kvoli azijskej kuchyni, maju ho v hypermarketoch. Ale s obycajnym octom moze byt tiez dobry:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia