Špenátová štrúdľa

matus113 - fotkamatus113, 18. februára 2010
Špenátová štrúdľa
Foto: matus113

Ideálna pochúťka na studenú misu

65 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
200 g
150 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Ako prvé si dáme dusiť špenát do malého hrnčeka. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Aby nám špenát nepriháral, tak ho podlejeme mliekom.

  2. 2

    Medzi tým si lístkové cesto rozkrojíme na dve polky a rozvalkáme. Na vyvalkané cesto dáme nátierkové maslo, ktoré rozotrieme po celej ploche. Na to poukladáme špenátové listy, ďalej pokrájanú mozzarellu, postrúhaný Eidam a nakoniec aj Nivu. Zvynieme do závinu a dáme na vymastený plech.

  3. 3

    2 záviny potrieme rozšľahaným celým vajíčkom. Môžeme posypať aj sézamovými semiačkami. Dáme piecť do vyhriatej trúby na 180 stupňov na hodinku. Dobrá príloha na studené misy.

Diskusia k receptu

Vymazať
martamm
Recept vyzera naozaj zaujimavo, stoji za vyskusanie, strudľa nemusi byt vzdy sladka
Vymazať
tinca
Super recept robím ho, možno ho obmeniť aj dusenou zeleninkovou zmesou. Dokonca je vynikajúci aj z kysnutého cesta ako závin, miesto na sladko ,na slano.
Vymazať
brigita
Robím niečo podobné, ale dávam to do menších formičiek /plech na maffiny/ aj len tak sa po nich zapráši. Je to aj na vareche pod názvom Špenátové Pie, vyskúšaj či sa ti to bude páčiť. Odporúčam aj tvoj recept,lebo je to dobré nakrájať na misu, ako slaná pochúťka keď príde návšteva , ´dakujem za tip.B.
Vymazať
kata50
@klekipetra , môžeš byť na seba hrdá, keď nerobíš preklepy. Matúš nám zatiaľ vždy predstavil zaujímavé recepty a videá :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia