Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a necháme uvariť do mäkka. Vodu z uvarených zemiakov vylejeme na krúpy a necháme ich chvíľu zapariť. Bravčové oškvarky na jemno pomelieme spolu s vareným údeným mäsom, pridáme pretlačené zemiaky so zaparenými krúpami.
- 2
Masu dochutíme roztlačenými strúčikmi cesnaku a čiernym mletým korením. Plech vymastíme a vylejeme naň pripravenú hmotu.
- 3
Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 30 minút.
- 4
NÁŠ TIP: Krúpna baba je chutná so sladkým alebo kyslým mliekom, žinčicou, cmarom. V minulosti patrila k slávnostným jedlám, podávala sa napríklad na svadbách, krstinách a páračkách.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu