Foto: HYZA
5 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Drsnejšiu stranu celozrnného alebo pšeničného rožteka potrieme cesnakom a „strúhame“ na ňom rajčinu dovtedy, kým sa nám na povrchu rožteka nevytvorí rajčinové pyré.
- 2
Následne rožtek pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a podávame s rajčinou a petržlenovou vňaťou navrchu.
- 3
Náš tip: Olivový olej je dobre stráviteľný, nezaťažuje organizmus, naopak, má naň priaznivý vplyv. Znižuje hladinu škodlivých lipoproteínov v krvi, ale nemá vplyv na obsah HDL–lipoproteínov s pozitívnym účinkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu