Foto: martina34
Avokádo je bohaté na množstvo zdraviu prospešných látok a vitamínov. Hlavne v teraz v zimnom období sa snažím ich dopĺňať pestrou kombináciou zeleniny.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Avokáda si očistíme, odstránime kôstku, pridáme šťavu z 1/2 citróna a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme cesnak, čili korenie, morskú soľ a tvaroh a znova premixujeme. Nakrájame si na drobno červenú hrubostennú papriku, uhorku, nastriháme si žeruchu a tiež pridáme nastrúhaný syr. Všetko premiešame a dip je hotový.
- 2
Skúšala som ho na parenú brokolicu, no viac chutí s paradajkami. Len tak namočiť paradajku, je to super chuť. Môže byť aj k cestovinám, prípadne na hrianky....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ak sa rozhodnete pre ktorúkoľvek verziu, v každom prípade si dávajte pozor na avokádo: musí byť dobre vyzreté, mäkké, inak z sa nedá konzumovať ani surové (nakrájané) ani použiť do salsy. Ak kúpim tvrdé avokádo, nechám ho pár dní až týždeň dozrieť pri izbovej teplote, väčšinou dozreje podobne ako banán.
skus pridat najemno posekanu cibulku, alebo salotku a na take 3 avokada (2 dozrete paradajky);
ja avokado nikdy neroztlacim na kasu, ale necham kusky a potom to vyzera aj chuti fajnove.
Guacamole nikdy nesklame svojou chutou, ale ako si povedal, avokado musi byt perfect dozrete.