Orechové klobásky

nelajsia - fotkanelajsia, 2. februára 2010

Fajná mňamka - pre vegetariánov a iné bytosti :-))

25-30 klobások
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
6  PL
4  PL
1  lyžica
3  ks
 tuhy sneh
10  strúčikov
1  KL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dobre premiešame a necháme stáť 1 hodinu v chladničke.

  2. 2

    Formujeme malé klobásky - ako čevapčiči. Vypražíme na oleji, ale nie dlho, lebo orechy rýchlo zhorknú.

  3. 3

    Keď ich opečieme, vyberieme na pekáč, podlejeme 1 dl vody, poukladať môžeme aj jedno na druhé, prikryté necháme v rúre spariť. Podávame k nim zemiakovú kašu, zemiakový alebo iný šalát. Studené môžeme pokrájať a urobiť obložené chlebíčky. Podľa chuti môžeme dochutiť pikantnejšie, chilli, alebo viac cesnaku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia