Kus-kus s tofu a ľanovými semienkami
Kuskus alebo cous cous je jednou zo základných potravín severoafrickej kuchyne a pre mňa je to univerzálna...
Šalát z kačaciny a rukoly
Kačacie prsia očistíme, osušíme, kožu narežeme na mriežku, osolíme, okoreníme a grilujeme kožou...
Zapečené lilkové závitky
Miluji středomořskou kuchyni, jejich jídla voní čerstvostí a jsou dobře stravitelná. Na letní dny jako...
Reďkvičková nátierka
Reďkvičky postrúhame na jemno, pridáme maslo, smotanu, smotanovú nátierku, postrúhaný syr a na...
Plnené bielky
Keďže opäť a znova pomaličky diétkujem, ponúkam Vám bielkovinovú bombu, alebo len takú rýchlu chuťovku...
Provensálsky šalát s oreganom
Tento šalát je vhodný ako studené predjedlo. Je rýchly, zdravý a jednoduchý.
Celer na tymiánu s vůní kokosu
Recept mi padl do oka na nějakém slovenském webu. Kdo tohle vymyslel, zlatou vařečku by...
Býčie žľazy ako utopence
Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme, pridáme korenie a býčie žlazy necháme zovrieť a varíme...
Smažený lilek s omáčkou salmorejo
Studená omáčka z rajčat s čerstvě osmaženým lilkem. Výborná chuť, skvělý předkrm
Pikantná nátierka z údených šprotov
Máme radi nátierky z rýb, dnes som nám pripravila na raňajky pikantnú nátierku z údených šprotov,...
Žampiony Wellington
Je to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřísáhlý masožravec...
Marocké palacinky
Chcela by som sa s vami podeliť s ďaľším marockým super receptom. Marocké palicinky sú výborna...
Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...
Domáce tagliatelle s krevetami
Moje dcéry majú radšej tagliatelle tenšie, tak ich robievam sama. Aj keď strojček na cestoviny...
Semizotu mezesi
Dusený Portulak s mrkvou a cesnakovým jogurtom... Skvelé predjedlo, alebo príloha ;-P
Semizotu yemeği
Rastlinka znama ako Portulak sa dá pripraviť aj ako skvelé hlavné jedlo. Jeho príprava je velmi...
Pečený camembert na Chardonnay
V tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila...
Heart of Rump Steak
Tak toto je môj prvý steak doma pripravovaný, úplný laik, budem vďačná zo každú radu......
Varené vajíčka s avokádom
Dnes ráno som prvý krát skúšala uvariť poached eggs a podarilo sa mi to úplne perfektne takže...
Opekané vajcia na sladkokyslo
Tento nápad na zaujímavé predjedlo alebo ľahkú večeru bol objavený na internete a chuťovo doladený v mojej...
Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami
Niekedy stačí málo, aby sa z obchádzanej a pritom chutnej údenej rybky stala delikatesná pomazánka...
Semizotu Salatası
Dalšia rastlinka, alebo takpovediac "Divá zeleninka" :-)) ktorej konzumovaním naplníme nielen svoje bruško, ale najmä poslúžime nášmu...
Hrášková omeleta
Rýchla proteínová večera :) ... všetci samozrejme viete ako sa pripravuje omeleta, len som sa...
Kuracie mäso medzi plackami
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky . Osolíme a opečieme na panvici s olejom a cibuľou...
Šťavnatý melón so syrom
V takomto nádhernom počasí, to ťahá každého von. či už na kúpalisko, k jazeru, alebo do...
Ham & eggs & mozzarella
Nedávno som bola vo Francúzsku a na letisku som si dala niečo, čo sa trocha podobá...
Kuracina so zeleninou
No, samozrejme to nie je nič svetoborné, ale je to chutné, bezlepkové a dokonca...
Jarný chrumkavý šalát zo stopkového zeleru, jablka a orechov
Tento šalát som vybrala z najlepších receptov magazínu TV paprika, ide o veľmi chutnú a sviežu...
Inovecká saláma s paprikou a cibuľkou
Papriku nakrájame na jemné julienne pásiky a cibuľku na malé kocky. Pečivo natrieme horčicou, poukladáme...
Mochi - tradičné japonské koláčiky
Mochi sú tradičné japonské koláčiky, ktoré sa vyrábajú z ryžovej pasty, a to tak, ...
V rúre pečené morčacie fašírky s tvarohovo-zemiakovými guľkami
Niekde som už podobné guľky videla, ale neviem si spomenúť, kde... zvolila som ich ako...