Foto: teniska
Možno notoricky známy recept, ale potešil ma výsledok - aj chuťovo aj vizuálne, tak ho sem pripájam :)
príprava
Postup
-
1
Víkend u babičky priniesol stredne veľkú tekvicu, tak poďme na to: Tekvicu prerežeme, vydlabeme semiačkovú dužinu rovno do smetí (alebo ak ju viete zužitkovať tak do misky) a tekvicu postrúhame. Do postrúhanej tekvicu pretlačíme strúčik cesnaku, rozklepneme obe vajíčka, pridáme čerstvú nasekanú bazalku. Ochutíme vegetou, soľou a mletým čiernym korením. Premiešame a necháme chvíľku postáť, aby tekvica pustila šťavu. (Takto to je v pôvodnom recepte, úprimne nerozumiem, prečo nestačí tekvicu len osoliť a tak čakať kým pustí šťavu - aspoň by sme boli menej zašpinené pri žmýkaní :-/. Najbližšie skúsim asi tak.)
- 2
Po chvíľočke tekvica pustí šťavu a tak túto zmes preklopíme na sitko, a poriadne vyžmýkame. Čím menej šťavy nám ostane v zmesi, tým menej múky bude treba pridávať. Vrátime naspäť do misky a pridávame po PL polohrubú múku. Uvidíme sami/samé koľko bude treba, cesto by malo byť také hustejšie, mazľavé. Mne to vyšlo cca okolo 6PL - možno by znieslo aj viac, ale nechcela som aby boli veľmi múčne.
- 3
Rozpálime olej a lyžicou naňom tvarujeme placky (alebo použijeme, ako v mojom prípade, panvicu na volské oká:) ). Opečieme z oboch strán a tadá! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu