Foto: jenni
Toto pesto sa stalo mojou srdcovou záležitosťou od chvíle, ako som ho prvýkrát pripravila a ochutnala. www.dontbefakebakesomecake.sk
príprava
Suroviny
180 g |
|
3 PL |
|
1 - 2 PL (ak treba) |
|
2 strúčiky |
|
3 PL |
|
(môžu/nemusia byť) |
|
1 menšia hrsť |
|
štipka |
|
podľa potreby (alebo limetky) |
|
Postup
-
1
Základom na tento recept je výber skutočne kvalitných sušených paradajok, ktoré nebudú v zložení obsahovať zbytočné zložky, ktoré sú tam navyše a produkt by sa zaobišiel aj bez nich (to sa týka napr. éčok a zložiek produktu, ktoré sa do neho pridávajú, aj keď by tam nemali čo robiť!). Keď ste si už tie kvalitné paradajky vybrali, stačí ich už len postupne vybrať z pohárika, potom ich necháme trochu odkvapkať od oleja a vložíme do mixéra.
- 2
K paradajkám pridáme pár vlašských orechov (ak nemáte postačia len konopné semienka), ďalej pridáme konopné semienka, čerstvú bazalku a očistený cesnak, ktorý si môžete dopredu prelisovať.
- 3
K zmesi pridáme olej z paradajok a trochu vody a všetko spolu pomixujeme do hladka. Podľa potreby pridáme olej alebo polievkovú lyžicu vody, aby bolo pesto hladšie. Podľa potreby môžete na záver dochutiť čiernym mletým korením, no neodporúčam dosáľať, paradajky v oleji sú slané dostatočne. Na záver pridáme pár kvapiek z čerstvého citróna alebo limetky a krátko pomixujeme.
- 4
Môžeme podávať s cestovinami, či hriankami, no odporúčam aj na potretie do sendvičov a burgerov, ktorým dodajú netradičnú lahodnú chuť a budú iste lepšou alternatívou k obyčajnému kečupu, majonéze atď.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu