Pšeničnoražný chlieb s vlašskými orechami a nátierkou z gorgonzoly
Foto: kardamom
zadovážili sme si pekárničku a knižku na pečenie chleba :-)
Suroviny
chlebík: | |
350 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
300 ml |
|
2 PL |
|
2 čl rovné |
|
2 čl rovné |
|
1 čl |
|
nátierka: | |
chrumkavá fenikel/ sedano/ karfiol/ kapusta |
|
|
|
alebo šalotka alebo mladá |
|
|
|
alebo jogurt |
|
Postup
-
1
Do domácej pekárničky vlejeme vodu, olivový olej, pridáme cukor, soľ.
- 2
Na to nasypeme obe múky a sušené droždie, najlepšie francúzske (na obale lastovička).
- 3
Naprogramujeme pekáreň na celozrnný chlieb. Zvolíme jednu z troch možností na farbu kôrky. Keď bude pípať, vsypeme hrubo mleté vlašské orechy.
- 4
Nátierka: do kutru dáme rovnaký diel červenej cibule/šalotky/žltej cibule/mladej cibuľky; čerstvého feniku/sedana/karfiolu... a vlašských alebo iných orechov. Pulzne rozomelieme podľa želania. Na tanieri rovnaký objemový diel gorgonzoly s trochou kyslej smotany/jogurtu zmiešame s obsahom z kutra.
- 5
Zdobíme orechami a bylinkami. Dobrú chuť vám prajem :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu