Pšeničnoražný chlieb s vlašskými orechami a nátierkou z gorgonzoly
zadovážili sme si pekárničku a knižku na pečenie chleba :-)
Suroviny
| chlebík: | |
| 350 g |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 300 ml |
|
| 2 PL |
|
| 2 čl rovné |
|
| 2 čl rovné |
|
| 1 čl |
|
| nátierka: | |
| chrumkavá fenikel/ sedano/ karfiol/ kapusta |
|
|
|
|
| alebo šalotka alebo mladá |
|
|
|
|
| alebo jogurt |
|
Postup
-
1
Do domácej pekárničky vlejeme vodu, olivový olej, pridáme cukor, soľ.
- 2
Na to nasypeme obe múky a sušené droždie, najlepšie francúzske (na obale lastovička).
- 3
Naprogramujeme pekáreň na celozrnný chlieb. Zvolíme jednu z troch možností na farbu kôrky. Keď bude pípať, vsypeme hrubo mleté vlašské orechy.
- 4
Nátierka: do kutru dáme rovnaký diel červenej cibule/šalotky/žltej cibule/mladej cibuľky; čerstvého feniku/sedana/karfiolu... a vlašských alebo iných orechov. Pulzne rozomelieme podľa želania. Na tanieri rovnaký objemový diel gorgonzoly s trochou kyslej smotany/jogurtu zmiešame s obsahom z kutra.
- 5
Zdobíme orechami a bylinkami. Dobrú chuť vám prajem :-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu