Baklažán plnený fetou fotorecept

Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 17. júla 2014
Baklažán plnený fetou (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
150 g
30 g




Postup

  1. 1



    Baklažán grilujeme asi 20 minút dohneda za občasného obracania. Ugrilovaný baklažán rozrežeme na polovicu a dužinu vyberieme do misky a roztlačíme vidličkou.

  2. 2



    Rozdrobený syr s olivovým olejom a posekaným koriandrom pridáme do roztlačenej baklažánovej dužiny. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

  3. 3



    Zmesou naplníme baklažány a vrátime na gril na päť minút. Ihneď podávame.

  4. 4

    Vareškov tip:
    Podobne ako baklažán môžeme grilovať aj iné druhy zeleniny, plnené syrom. Môže to byť cuketa, paradajky či papriky. Výborná je aj kombinácia sladkého ovocia so slaným syrom.

Diskusia k receptu

marianne
perfektne! aj s cuketou by to mohlo byt vyborne..vcera som pozbierala asi 7kg su obrovske..
2010
Urobene, trochu pomenene nemal som fetu ale podobny grecky kozi syr katsiki, ten koriander mi tam nepasoval tak som dal cesnak a grecke bylinky :-)







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia