Baklažán plnený fetou fotorecept
Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 17. júla 2014
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 17. júla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán grilujeme asi 20 minút dohneda za občasného obracania. Ugrilovaný baklažán rozrežeme na polovicu a dužinu vyberieme do misky a roztlačíme vidličkou.- 2
Rozdrobený syr s olivovým olejom a posekaným koriandrom pridáme do roztlačenej baklažánovej dužiny. Podľa chuti osolíme a okoreníme.- 3
Zmesou naplníme baklažány a vrátime na gril na päť minút. Ihneď podávame.- 4
Vareškov tip: Podobne ako baklažán môžeme grilovať aj iné druhy zeleniny, plnené syrom. Môže to byť cuketa, paradajky či papriky. Výborná je aj kombinácia sladkého ovocia so slaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu