Tajuplné alobalíčky
V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...
5P pre plnené papriky
Plnené pečené pikantné PCR papriky :-))) A keď sme pri tých Pé, tak som chcela napísať photorecept....
Plnené zapečené paradajky
Tak dodržujete piatok bez mäsa tak mám pre vás tip. Ak si ryžu sami dopredu pripravíme tak...
Hovädzí steak so zázvorovou omáčkou
Hrubší steak zo sviečkovice osolíme, okoreníme, prudko opečieme z oboch strán na panvici a odložíme...
Írska pochúťka z bravčového karé
Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku, čerstvé...
Kuracie stehná plnené špenátom a rukolou
Kuracie stehná vykostíme, mierne naklepeme a osolíme, okoreníme. Špenát a rukolu restujeme na masle...
Morčacie rezne s broskyňovým karamelom
Marinované rezne z morčacích pŕs opečieme na panvici. Súbežne si na druhej panvici roztopíme cukor, ...
Kačacina s horúcimi malinami
Osolené kačacie prsia vcelku prudko opečieme na oleji do chrumkava a odložíme. Do výpeku vložíme maliny,...
Bohatá rybárova živánska
Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky, pstruhy, ...
Zapekané vrtuľky
Milujem cestoviny asi najviac zo všetkého a toto je môj obľúbený, veľmi chutný a šťavnatý recept....
Husárove vajcia
Je to tradičné jedlo z oblasti Hontu, kde sa v minulosti často používali pri príprave stravy...
Lasagne mrkvovo-tekvicové
Moje ďalšie vydarené lasagne :-) proste ich zbožňujem, a nemusia byť len s mäskom :-) Pôvodný...
Kapor na orechoch
Tento recept vymyslela moja mama, ktorá bola kuchár špecialista a odvtedy kapra máme na vianoce každý rok....
Vyprážané bedle so šunkou
U nás doma zúri hríbová sezóna. Každý deň mi muž nosí plný košík hríbov, a...
Plnený karfiol so syrovou omáčkou
Tento recept ma upútal v jednom zahraničnom časopise už veľmi dávno a tak si ho pripravujem podľa...
Fazuľa na Indický spôsob
Fazuľu na noc namočíme. Na druhý deň ju varíme v slanej vode a pridáme bobkový list....
Špičkové rizoto so zelenou špargľou
Šalotku speníme na masle, pridáme dobre umyté špičky, podlejeme základnou hnedou omáčkou, pridáme vývar...
Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou
Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky...
Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou
1 šalka=2, 5 dcl Cesto vymiesime a nechame 2 hodiny kysnut....
Gemerské guľky s dynamitom
kto neochutnal nepochopí... u nás na gemeri je zvyk, že tieto guľky sa robia na...
Rolovaná fašírka
Tento recept som odkukala od kuchára na Prime, chutí to za tepla aj studena.
Pravý ruský Beef- Stroganoff
Tento recept mám od svojej babičky, mimochodom pravej Rusky. Nachádza sa v jej kuchárskej knihe,...
Domáce klobásy
Ešte som ani nezačala a už "slintám", sú veľmi chutné a o to viac, že...
Fazuľkové závitky
Fazuľke sa nám tento rok na záhradke darí, tak pridávam do zbierky ďalší recept... :-)))
Farebný kuskus
Tento recept vznikol na základe potreby "vykúzliť" zdravé, rýchle a chutné jedlo do práce :) Kuskus...
Hermelínove rezne s naloženými hubami
5dl naložených hríbov, (pôvabnica fialová, muchotrávka červenkastá, rýdziky), hermelín, vajce, mandle, strúhanka, hl. múka, olej na vysmážanie....
Tikka masala (od Mariky)
Toto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne vonia, ...
Oprážané cestoviny s cukinou
Keď som v obchode zbadala zelené cestoviny neváhala som ani chvíľu. Spomenula som si nato ako...
Čulnot chamin
Polovicu cibule nakrájame nadrobno, urestujeme v hlbokom pekáči a pridáme na kocky nakrájané mäso. Restujeme,...
Hubová praženica
... všade rastú, tak sme sa do lesa vybrali aj my a fakt rastú. Tak...