Tatinkove lievance s dusenými jablkami a šľahačkou

diabambulka - fotkadiabambulka, 5. januára 2011

Toto je špecialita nášho tatinka a tu je dôkaz...

5
porcií

Suroviny

300 g
3,5 dcl, vlažné
1-2 ks
25 g
15 g
 stipka
 vyšľahaná
1/2 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    V letnom mlieku rozmixujeme vajcia, múku, cukor, soľ a pomrvíme droždie. Vymiešame šľahačom do hladka a necháme kysnúť 30 minút. Pečieme malé placky na troške oleja. Natierame džemom, udusenými jablkami a ozdobíme šľahačkou. Jablká si očistíme, okrojíme šupku a nastrúhame na strúhadle. Takto pripravené jablká si dáme do hrnca kde ich následne udusíme a dochutíme vanilkovým a škoricovým cukrom.

  2. 2

    Dobrú chuť:-)))

    Tatinkove lievance s dusenými jablkami a šľahačkou - obrázok 2

Diskusia k receptu

trencanka
Aj moj tatino robi dobre lievance, on ich dve zlepi vymiesanym tvarohom s cukrom a hrozienkami, navrch da zavaranu polovicu marhule, na to jednu ceresnu a prepichne sparatkom. A kto chce, aj slahacka. Vynikajuuuuce!
maartina
tie sú krásne a vidieť, že boli robené z lásky :) ...tatino šikulka
pipina222
Vyzera to skvele! Aj nas tatinko robi lievance s jablkami, akurat on ich surove struha priamo do cesta. Alebo Aj hrusky. Je to delicious!!!!
moli
Krásne sú naozaj, netradičný tvar vyvoláva neskutočné nutkanie ich zjesť aj cez obrazovku, mňam! :o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia