Vyprážané kuracie kúsky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 2. januára 2011

Vyprazane kuriatko tymto sposobom je chutna zmena od klasickeho vyprazania v trojobale.

6
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
marinada:
100 ml
4 PL
2 strúčiky
4 KL
1 KL
na obalovanie:
150 g,/ kukuričný škrob
50 g
 na vyprážanie
omacka:
3 PL
6 PL

Online leták

Postup

  1. 1

    Kuracie stehna si vykostime a pokrajame na mensie kusky. Pripravime si marinadu, do ktorej zamiesame nakrajane stehna. Maso v marinade ulozime aspon na pol hodiny do chladnicky.

    Vyprážané kuracie kúsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomiesame si muku s maizenou. V nej si potom poobalujeme namarinovane kuracie stehna.

    Vyprážané kuracie kúsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Olej na vyprazanie si nalejeme do mensieho kastrola. Hlbka oleja by mala byt 2,5-3cm. Maso vyprazame v rozohriatom oleji asi 2 minuty z kazdej strany.

    Vyprážané kuracie kúsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyprazene kusky ukladame na papierovy obrusok.

    Vyprážané kuracie kúsky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podavame s uvarenymi zemiakmi, zeleninovym salatom a cilli omackou. Ja som pouzila stehna, ale prsia su tiez velmi chutne pripravene tymto sposobom. Treba ich len nakrajat na mensie kusky alebo pasiky.

Diskusia k receptu

altyn
Ľahké na prácu a iste veľmi chutné, určite to vyskúšam! :-)))
evanaaa
Palokuchki, zasa dobrý nápad - recept. Počítam s tým, že tá čerešňovica bola pravá domáca - tvoja výroba.
frezia68
Už som Ti jeden komentár dala,ale mi ho nevzal...zaujímavý recept,len čerešňovicu nemám.Ale @palokuchki ,napíš,či ste v bezpečí a či záplavy Vás obídu,veľa na vás tam myslíme,lebo telka nám tie hrozné záplavy priblížila.Veríme,že Ťa obídu,
palokuchki
Dakujem vam za komentare. @frezia68 my sme v poriadku, dakujem za opytanie, viacej o nas som napisala v diskusii o australskych zaplavach. @evanaa recept opravujem, nebola to ceresnovica, ale hruskovica co som pouzila. Syn ma opravil. Ano bola to domaca hruskovica syn ju vypalil minuly rok.
janger
Vyborna variacia na vysmazane kura. Vyskusam. Tie stehna su snad este lepsie ako prsia, take stavnatejsie.
vavan
vyzerá to skvele niekedy vyskúšam.
palokuchki
@ janger aj ja radsej pouzivam stehna, tie su naozaj stavnatejsie. @ vavan dufam ze ti bude chutit. Napad na recept mam z japonskej variacie. Tam do toho davaju to ich sake. Netreba sa bat toho alkoholu, urobi to tam dobru chut.