Foto: palokuchki
Vyprazane kuriatko tymto sposobom je chutna zmena od klasickeho vyprazania v trojobale.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
marinada: | |
100 ml |
|
4 PL |
|
2 strúčiky |
|
4 KL |
|
1 KL |
|
na obalovanie: | |
150 g,/ kukuričný škrob |
|
50 g |
|
na vyprážanie |
|
omacka: | |
3 PL |
|
6 PL |
|
Postup
-
1
Kuracie stehna si vykostime a pokrajame na mensie kusky. Pripravime si marinadu, do ktorej zamiesame nakrajane stehna. Maso v marinade ulozime aspon na pol hodiny do chladnicky.
-
2
Pomiesame si muku s maizenou. V nej si potom poobalujeme namarinovane kuracie stehna.
-
3
Olej na vyprazanie si nalejeme do mensieho kastrola. Hlbka oleja by mala byt 2,5-3cm. Maso vyprazame v rozohriatom oleji asi 2 minuty z kazdej strany.
-
4
Vyprazene kusky ukladame na papierovy obrusok.
-
5
Podavame s uvarenymi zemiakmi, zeleninovym salatom a cilli omackou. Ja som pouzila stehna, ale prsia su tiez velmi chutne pripravene tymto sposobom. Treba ich len nakrajat na mensie kusky alebo pasiky.
Diskusia k receptu