Medový boncík s karí ryžou

strigus - fotkastrigus, 4. januára 2011
Medový boncík s karí ryžou
Foto: strigus

Čerstvo presťahovaní, plyn ešte nezapojený, tak som musela navariť len v rúre.. ospravedlňujem sa za úvodné foto, skôr sme papali, než fotili ;-)

10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
5 strúčikov, prelisovaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske zmiešane ryžu s vajíčkom, na kocky nakrájanou cibuľou, cesnakom, chili omáčkou, ľanovými semiačkami, vňaťou, paprikou a karí.

    Medový boncík s karí ryžou - obrázok 1
  2. 2

    Zmes nakôpkujeme do pripraveného alobalu, zalejeme vývarom (ja som použila len bujón) v pomere 1:1 (ryža:vývar) a konce alobalu stočíme. Spravíme uzavreté balíčky, ktoré po 25 minútach pečenia vyberieme z rúry.

    Medový boncík s karí ryžou - obrázok 2
  3. 3

    Očistené stehienka bohato potrieme medom, posypene bylinkovým maslom a grilovacím korením, podlejeme vodou. Dáme piecť na 180 °C. Počas pečenia stehná prelievame výpekom a potierame medom (stačí 3x). Pred dokončením na stehná kvapneme pár kvapiek citrónovej šťavy a krátko zapečieme horúcim vzduchom.

    Medový boncík s karí ryžou - obrázok 3

Diskusia k receptu

danculka
Aj v Poltári,alebo okolí,hovoria stehnu boncík,pochopila som ,kuraľúbim a boncík zvlášť...:))))))))))))))
strigus
boncík alebo z detstva: mäsko na kostičke :) tiež zbožňujem
alena45
stará mama bola z Békešskej čaby a tiež sa u nás hovorilo boncik, ale v množnom čísle - boncike.