Kokosové kuracie karí fotorecept

egreska - fotkaegreska, 5. januára 2011
Kokosové kuracie karí (fotorecept)
Foto: egreska

..viem ,že @miška tu ma podobný receptík ..toto je trošku iné ,možno niekto vyskúša..my sa vždy napráskame do popuku ,vrátane detí :-))

Suroviny

asi 1 kg
2 ks, nasekaná
1 PL
3 ks, - strúčiky
asi 1 PL, zmes Vitana
3/4 šalky
2 ks, nasekaná
1 štipku
1-2
400 ml




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nesekanú cibulu a kokos do hneda.

    Kokosové kuracie karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridame korenie a opražíme.

    Kokosové kuracie karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame trošku vody a vymiešame pastu.

    Kokosové kuracie karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame nasolene kuracie mäsko ,cesnak,zvyšne cibulky,pretlak ,fenikel ,čili papričku , dobre premiešame a zatiahneme.

    Kokosové kuracie karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pre tých ,ktorí nevedia, takto vyzerá kokosove mlieko,dostat ho bežne vo všetkých supermarketoch,myslím...

    Kokosové kuracie karí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme mliekom a dusíme do mäkka.

    Kokosové kuracie karí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja som robila asi hodinku v tlakovom hrnci a potom som ešte nechala asi 20 minut zredukovat šťavu.

    Kokosové kuracie karí (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s basmati ryžou,posypane koriandrovou alebo petržlenovou vňaťou,s kuskom limetky a plackami chapati od @mischamant. Dakujem !!

    Kokosové kuracie karí (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

sandratamer
hm... vravíš že všetko je zjedené?... By sme prišli s varecháčmi na večeru...
egreska
no pravdu poviem ,zostalo menej ako som čakala a to som navarila za kotol :-)) som myslela že bude aj na zajtra ale ee..pozvali sme sa ku našim na halušky :-))
jerica
to musí mať chuť thajského jedla , cítim to v kostiach :-))
hubarka35
vonia to až sem-ja by som vykostila kura a tak pokračovala...bo u nás su lenivý doma-radšej si naneberu-ked je trebars kura na kyslo a halušky-zjeda len štavu-jak by mali kost obhryzat...
alexdidi
To musí byť dobré, určite treba vyskúšať...ešte by ma zaujímalo, naozaj si to kurča robila v tlakovom hrnci hodinu? Ten môj tlakáč má síce už asi sto rokov, ale po 1 hodine by sa mäso úplne rozpadávalo, aj na tvrdšie hovädzie mi stačí 20 minút. Tie nové tlakové sú asi iné? Na druhej strane kuracím kúskom aj v normálnom hrnci by hodina mala stačiť...alebo je to tým kokosovým mliekom, že potrebuje tak dlhú tepelnú úpravu?
nbert
toto mi velmi pripomina Kormu, co je najmenej stiplava a korenista omacka z indickej kuchyne.. Zboznujem ju. Je v nej tiez vela kokosu a kokosoveho mlieka ale najradsej ju mam s jahnacinou. Tesi ma ze nieco podobne najdeme aj tu.
egreska
dakujem pekne...@hubarka detom tiež oberiem mäsko ale nam s mužom to nevadí ..da sa urobit aj s prsíčkami , máš to hned a bez roboty..@mi ška ked ja tak zbožnujem tieto jedla ale nemôžeme ich robit moc často,predsa len ryža draha,kokosove mlieko tiež nie je najlacnejšie,takže raz za čas si to doprajeme:-)) ale original to nikdy nebude,závidím ti tie všetky čerstve koreniny ,listy a placky..jáááááááj @alexdidi ty máš potom nejaky turbo hrniec ked ti aj hovädzinku urobí za 20 minut :-)) ja viem že kurča je aj v normalnom za hodinku,ale robila som ine veci tak som na to "zabudla"..@nbert mne prave tá chutí lebo je len jemne pikantná,my nemáme radi také riadne vypalováky ,ja si to jedlo potom neviem vychutnat, ked mi vyžerie pažerak :-))
evanaaa
Dobré jedlo, ináč, kuracinku so smotanou mám rada. Tiež som sa trochu pozastavila nad tým tlakáčom, lebo ako píšeš, aj bez neho, len v normálnom kastróle by to toľko trvalo, v tlakovom asi polovičný čas. Ale, kura ani v ňom nerobievam, len to, čo pridlho trvá. Recept s ami dosť páči, mám vykostené stehná na zajtra, nevedela som, čo s nimi, už mám nápad.
evanaaa
Ozaj, ten strúhaný kokos musí byť len čerstvý, lebo taký nemám.
lucylee
nakoniec som tam dala korenie aké použila miška v svojom karí, kedže som tú orientálnu zmes nejako nenašla v obchodoch, je to výborné :)
mdfulcrum
super recept!!! Ja som si ho podľa momentálnych možností upravil. Narýchlo som nezohnal kokosové mlieko, tak som dal smotanu a dobu varenia v tlakovom hrnci som dal cca 25 minút. Bolo to super!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia