Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej strúhanke a pečené zemiaky fotorecept

oco - fotkaoco, 3. januára 2011
Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej  strúhanke a pečené zemiaky (fotorecept)
Foto: oco

Rybie filé je chutné a iné keď sa obalí v citrónovo-petržlenovej strúhanke

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
1 ks
600 g
200 g
130 g
4 stručiky
2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Olej zmiešame s paradajkovým pyré,paprikovou pomazánkou, prelisovaným cesnakom,mletou paprikou s citom pridáme štiplavú papriku.

    Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej  strúhanke a pečené zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky zmiešame s paradajkovo paprikovou zmesou osolíme a koreníme a dáme na plech.Pečieme vo vyhriatej rúre zakryté alobalom asi po 40 minutách odokryjeme pokvapkáme citrónovou šťavou z polovice citróna posypeme petržlenovou vňaťou a dopečieme.

    Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej  strúhanke a pečené zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa zemiačky pečú,pripravíme si file .Rozmrazené,umyté a osušené ,posolíme a potrieme olejom.Necháme chvíľu odpočinúť zatiaľ si pripravíme strúhanku ,ktorú zmiešame s nastrúhanou kôrou z jedného dobre umytého citróna,alebo bio citróna a petržlenovou vňaťou /nešetriť/.File obalíme v múke v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.Vysmážame na rozohriatom oleji.

    Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej  strúhanke a pečené zemiaky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdezda
fajnová rybička, no a tie zemiaky ma prekvapili, to musím vyskúšať:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia