Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej strúhanke a pečené zemiaky fotorecept
Foto: oco
Rybie filé je chutné a iné keď sa obalí v citrónovo-petržlenovej strúhanke
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Olej zmiešame s paradajkovým pyré,paprikovou pomazánkou, prelisovaným cesnakom,mletou paprikou s citom pridáme štiplavú papriku.
-
2
Zemiaky zmiešame s paradajkovo paprikovou zmesou osolíme a koreníme a dáme na plech.Pečieme vo vyhriatej rúre zakryté alobalom asi po 40 minutách odokryjeme pokvapkáme citrónovou šťavou z polovice citróna posypeme petržlenovou vňaťou a dopečieme.
-
3
Kým sa zemiačky pečú,pripravíme si file .Rozmrazené,umyté a osušené ,posolíme a potrieme olejom.Necháme chvíľu odpočinúť zatiaľ si pripravíme strúhanku ,ktorú zmiešame s nastrúhanou kôrou z jedného dobre umytého citróna,alebo bio citróna a petržlenovou vňaťou /nešetriť/.File obalíme v múke v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.Vysmážame na rozohriatom oleji.
Diskusia k receptu