Kuracie prsia v koriandrovo-jogurtovej omáčke fotorecept
Foto: tizian1cat
Na prípravu tohto receptu ma inšpirovala Michsamant, s jej báječnými kuracimi stehienkami. Keďže mi na parapete rastie koriander ako blázon, mohla som si dovoliť aj Zobraziť celý popisNa prípravu tohto receptu ma inšpirovala Michsamant, s jej báječnými kuracimi stehienkami. Keďže mi na parapete rastie koriander ako blázon, mohla som si dovoliť aj v tomto ročnom období použiť ho celkom rozšafne. No a jogurt ako základ marinády nikdy nesklame.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie rezne si očistíme a špičkou noža urobíme do každého niekoľko zárezov, aby nám lepšie prenikla marináda do mäska.
-
2
Prichystáme si ingrediencie potrebné na marinádu. Nakrájame nadrobno koriander, polejeme ho šťavou z limetky a olivovým olejom.
-
3
Pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladkú marinádu.
-
4
Do marinády vložíme kuracie rezne a dobre premiešame. Zakryjeme misu a dáme do chladničky na niekoľko hodín. Ja si ich pripravujem večer predtým, ako budem toto jedlo robiť, aby boli dobre presiaknutá marinádou.
-
5
Na druhý deň opečieme na grilovacej panvici z oboch strán.
-
6
Podávala som so šalátom z avokáda, feniklu, stonkového zeleru a cherry rajčiniek. Ako príloha boli opekané zemiačky.
tak toto musí byť riadna mňamka :)
Tiez dakujem za prianie a zelam vela zdravia!