Moja silvestrovská kapustnica fotorecept

amelie - fotkaamelie, 1. januára 2011
Moja silvestrovská kapustnica (fotorecept)
Foto: amelie

Varím ju v najväčšom hrnci na Silvestra už roky a hoci je kapustnica tým lepšia, čím častejšie sa zohrieva, tejto sa nikdy nepodarilo prežiť Zobraziť celý popisVarím ju v najväčšom hrnci na Silvestra už roky a hoci je kapustnica tým lepšia, čím častejšie sa zohrieva, tejto sa nikdy nepodarilo prežiť druhý východ slnka :-)

Suroviny

2,5 kg
500 g
250 g
250  g
250 g
300 g
4-5 ks
4-5 ks
3-4 pl
3 ks
5 strúčikov
4 kelímky




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca dáme mierne premytú a pokrájanú kapustu (tú najlepšiu, akú zoženiete na trhu). K nej pridáme celé kusy mäsa, klobásy a feferónky. Podlejeme 1 a 1/2 až 2 litrami vody a varíme odkrytú aspoň 3 hodiny na úplne slabom plameni. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozpadli na menšie kusy. Keď je mäso mäkké, z kapustnice vyberieme kosti z bôčika. Pridáme huby, ktoré sme predtým namočili do vody a povaríme ešte 15-20 minút. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a kapustnicu dobre premiešame. Ničím nezahusťujeme! Toto je hrniec kapustnice po prvom nájazde :-)

    Moja silvestrovská kapustnica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na tanieri pridáme ku kapustnici kôpku dobrej hustej smotany.

    Moja silvestrovská kapustnica (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

gittka
tak táto musí byt fakt suprová!nečudujem sa,že neprežije do druhého dna...
js9mxd
Super, ale miesto bravčového stehna dám pliecko je nemastné ale mäkšie. A tie kusy mäsa sa nevmestia na tanier. Možno by sa dalo servírovať z jednej mysy a 4 lyžice.
evanaaa
Nuž, toľko druhov mäsa, ani sa nedivím, a ešte k tomu tá ďulajka-čabajka, tak to musí byť super kapusta. Samé fajnovosti.
amelie
Vraj ako na Nový rok, tak po celý rok:-))) Takže bohatá kapustnica, nech sa máme celý rok dobre :-) Mäsko sa na tanier vmestí, ono sa totiž rozpadne a keď sa naberá, ak je kus väčší, dá sa aj naberačkou celkom ľahko oddeliť. Ale tá jedna misa je dobrý nápad. Len ako by sa k nej dostalo toľko ľudí? Poniektorí nemajú také dlhé ruky...
murgaska
Waw,dalsi vyborny recept do mojej kapustnicovej serie.....DIKY......stastlivy Novy Rok 2011!!!!!Magda
murgaska
Waw,dalsi vyborny recept do mojej kapustnicovej serie.....DIKY......stastlivy Novy Rok 2011!!!!!Magda
zdezda
Super kapustnica, robím ju tiež až na Silvestra, no 3 dni pred, aby som ju fakt mohla prihrievať:-) ešte dávam aj sušené slivky, tak ma naučili moji rodičia, no bez feferóniek, lebo tá klobáska z dolnej zeme je číííípoš fajnová :-))))) ŠNR 2011
fruehauf
Vyzerá super a rozhodne tak aj chutí. Určite vyskúšam. Tiež dávam sušené slivky.
budkar
Som za. Všetci čo ju vyskúšajú neobanujú.
janger
Tak toto je kapustnica-paradnica! Recept odkladam. A hrniec mam tiez poriadne velky, az 15 litrovy :-)))!
jerica
kapustnica môže byť po celý rok , tvoja nemá chybu, na zdravie do nového roka 2011 :-))
amelie
Už som kdesi tu pridala novoročné želanie, ale dobrých vecí nikdy nie je dosť, taže ho rada zopakujem: všetkým varechákom (aj redaktori sú varecháci, však? :-) želám v tomto, ale nielen v tomto roku veľa lásky, šťastia, zdravia a hory pozitívnej energie, aby zvládli ľavou zadnou všetko, s čím sa stretnú.
kuchticka
JAJ! Ta chutova nadhera!!! na takuto kapustnicu bych sa srasne rada nechala pozvat. Sama nieco take nestvorim - pre nedostatok tych vsetkych potrebnych veci. Chvalim a iba slintam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia