Foto: amelie
Varím ju v najväčšom hrnci na Silvestra už roky a hoci je kapustnica tým lepšia, čím častejšie sa zohrieva, tejto sa nikdy nepodarilo prežiť Zobraziť celý popisVarím ju v najväčšom hrnci na Silvestra už roky a hoci je kapustnica tým lepšia, čím častejšie sa zohrieva, tejto sa nikdy nepodarilo prežiť druhý východ slnka :-)
Postup
-
1
Do veľkého hrnca dáme mierne premytú a pokrájanú kapustu (tú najlepšiu, akú zoženiete na trhu). K nej pridáme celé kusy mäsa, klobásy a feferónky. Podlejeme 1 a 1/2 až 2 litrami vody a varíme odkrytú aspoň 3 hodiny na úplne slabom plameni. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozpadli na menšie kusy. Keď je mäso mäkké, z kapustnice vyberieme kosti z bôčika. Pridáme huby, ktoré sme predtým namočili do vody a povaríme ešte 15-20 minút. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a kapustnicu dobre premiešame. Ničím nezahusťujeme! Toto je hrniec kapustnice po prvom nájazde :-)
-
2
Na tanieri pridáme ku kapustnici kôpku dobrej hustej smotany.
Diskusia k receptu