Kuracinka vo woku fotorecept

ketty3811 - fotkaketty3811, 2. januára 2011
Kuracinka vo woku (fotorecept)
Foto: ketty3811

Rýchle a chutné.:-)

Suroviny

600 g
1,5 PL
3 PL
1 PL
3 PL
Omáčka:
2 PL
2 PL
1,5 PL
3 KL
2 PL, (ked nemame dame vodu)
1 KL
par kvapiek
4 strúčiky
1 balenie, mrazená




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na rezančeky(ja som použila vykostené kuracie stehná,zdajú sa mi šťavnatejšie ako prsia).Pripravíme si marinádu zo sójovej omáčky,vína,vody a solamylu.

    Kuracinka vo woku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso naložíme aspoň na 1 hodinu,najlepšie cez noc.

    Kuracinka vo woku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odležané mäso si na oleji orestujeme vo woku.

    Kuracinka vo woku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme cesnak nakrájaný na kúsky.

    Kuracinka vo woku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa mäso restuje,pripravíme si omáčku zo sójových omačiek,vinného octu,soli,cukru,vývaru,solamylu a pár kvapiek sézamového oleja.Omáčku prilejeme k orestovanému mäsku.

    Kuracinka vo woku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme prevrieť a pridáme mrazenú zeleninu.

    Kuracinka vo woku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Premiešame a necháme 6-8 minút dôjsť.Podávame s ryžou.

    Kuracinka vo woku (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

megdesign
Biele, robim presne to iste a mozem potvrdit, ze je super. Len som este nenasiel ingredienciu, co robi tu omacku taku huspeninovu troska, ako v China Fast foods :D
ampara
Aby bola omáčka taká "huspeninová" treba tam dať tapiokovú múku. Vyzerá to ako solamyl, ale do týchto jedál je to vhodnejšie.
remcula
Nádherné jídlo, krásně vyfoceno. Já jen nevím, asi to bude znít blbě, ale jaký je rozdíl, mezi sojovou omáčkou a sladkou sojovou omáčkou?
ampara
Tapiokovú múku predávajú v obchodoch s ázijskými potravinami, v Bratislave na Ferienčíkovej ulici č.2, volá sa to "maam asiafood" ,ale našla som ju aj na www.nomad.sk . Dá sa poslať na dobierku.Je toho 400 g ,čo je dosť,ale veď sa to nepokazí a stojí okolo 2,5 Eura.
ketty3811
Ďakujem za ohlasy.Pre @michsamant víno som použila biele,pre @megdesign ,tú omáčku zahustí solamyl(o tapiokovej múke som ešte nepočula)a huby boli v zeleninovej zmesi(lidl).A pre @remcula sladká sojovka je hustejšia,ja som takéto miešanie sojoviek pochytila z rôznych receptov,tak to využívam.
strigus
ja som robila v podstate to isté až na pár detailných rozdielov v ingredienciách a postupe v nedeľu pri našich, použila som čínsku zeleninu, tá obsahovala samozrejme shitake, tiež ryža + ľadový šalát (skôr ako ozdoba), ja teda rcp už nepridám, je to chutné a ľahké papaníčko