Plnená bravčová krkovička fotorecept

evusik - fotkaevusik, 2. januára 2011
Plnená bravčová krkovička (fotorecept)
Foto: evusik

Rada robím plnené mäsové rolády na akýkoľvek spôsob. Sú dobré teplé a ešte lepšie studené ako súčasť studenej misy. Tentoraz som mäso robila klasicky Zobraziť celý popisRada robím plnené mäsové rolády na akýkoľvek spôsob. Sú dobré teplé a ešte lepšie studené ako súčasť studenej misy. Tentoraz som mäso robila klasicky v rúre a plnku zvlášť na pare :-)

40 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Suroviny

2 kg
200 g
na potretie mäsa:
3-4 strúčiky
2 PL
1 ČL
1 ČL
1/4 ČL
Plnka:
10 ks
1/2 kg
3 ks
1 ks
2-3 strúčiky
1 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Staršie rožky namočíme, vyžmýkame, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, na drobno nakrájanú bravčovú (kuraciu) pečeň, vajcia, majoránku, soľ a korenie. Premiešame, dochutíme.

    Plnená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bravčovú krkovičku rozrežeme na plát, naklepeme a rozložíme na plech, osolíme. Na vrch poukladáme plátky šunky

    Plnená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do stredu navrstvíme plnku ďalej od okrajov....

    Plnená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a opatrne zrolujeme. Previažeme niťou, podlejeme trochou vody a dáme do rozpálenej rúry zapiecť. Keď robím malú roládu opečiem ju na panvici ale táto by mi na žiadnu panvicu nevliezla.

    Plnená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zostatok plnky dáme do vrecka na tlačenku alebo do mikroténového sáčku.

    Plnená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokiaľ sa mäso opeká pripravíme si kašičku na potretie. Cesnak, olej a koreniny zmiešame a opečené mäso (asi po 20-tich minútach) potrieme kašičkou, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme asi na hodinu piecť.

    Plnená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plnku dáme na 40 minút do pary, potom pridáme zemiaky a paríme ešte 20 minút. Môžeme variť aj vo vode, ale plnka pláva na povrchu preto ju treba v polovici varenia obrátiť, prípadne zaťažiť aby bola celá ponorená.

    Plnená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mäso po hodine skontrolujeme, ak je mäkké necháme už len zapiecť

    Plnená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Plnku necháme mierne vychladnúť, plnku aj mäso nakrájame . Podávame so zemiakmi a kapustovým šalátom. Alebo podávame studené s chlebom a kyslou uhorkou

    Plnená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

frezia68
Na obidva spôsoby dobré,krkovička pekná aj vizuálne a určite chutná...tá plnka môže v paráku v obyčajnom mikroténovom vrecúšku?
altyn
Veľmi lákavé!!! Ale @evusik ako dokážeš z toho mäsa urobiť tak veľký plát? :-)))
tinca
@evusik čo som ta inšpirovala s mojou kuracou? Krásne a chutné, lákavé aranžmá:-)
bazulienka
pekne to máš nafotené a ešte lepšie to chutná.Je to cholesterová bomba ,ale vynikajúca už aj preto,že sa to dá jesť na teplo aj na studeno.
evusik
@altyn vieš, že ma napadlo odfotiť ako to robím, ale bohužiaľ neskoro, takže nabudúce to určite nafotím, pretože sa to ťažko vysvetľuje a je lepšie raz vidieť ako dva krát počuť :-) @tinca my sme tie rolády asi robili v jeden deň, ja som toto robila na Silvestra, zvyknem vtedy variť viac aby som na Nový rok nemusela, dojedali sme ju ešte dnes a aj dcére som zabalila na cestu, veď to poznáš navarí sa toho toľko ....
evusik
@frezia áno môžeš použiť aj mikroténový sáčok ale je lepšie použiť dva, ja jeden sáčok naplním, zaviniem ako valec a dám ešte do druhého, ktorý to istí :-)
ketty3811
super receptík,mám rada rolády,ktoré sa dajú jesť za tepla aj studena.Už je v kk.:-)
evanaaa
Evusik, obdivujem ťa, že si dokázala " rozvinúť tú krkovičku, asi bola pekná, lebo niekedy sa aj rezne skoro rozpadávajú nakrájané, držia len na tukových blanách, a nie ešte vcelku.
marienka44
@Evusik ,na obr.č.7 je Tvoj parak? Ja si to neviem predstavit, lebo ho nemam. Asi sa tam da parit aj podlhovasty format, ako Tvoja plnka. :-)
evusik
@evanaaa máš pravdu tá krkovička bola veľmi pekná, môj muž bol kupovať v jednom veľkoobchode na Morave a také dobré a lacné mäso sme už dávno nemali.... @marienka krkovička bola bez kosti a áno na obr.č.7 je môj parák :-)
remcula
No to je teda papáníčko!! Krásně nafoceno, člověk fakt někdy neví, co dřív vařit!
jerica
@evusik krásny fotorecept ešte chutnejšie papaníčko .-)) Robievam plnenú krkovičku , obyčajne keď čakám početnejšiu návštevu , len ja nožíkom urobím vrece , tak vložím klasickú plnku ako do kuraťa , prílohu robivam domácu tarhoňu a zemiakový šalát (stará klasika) .
siesta
Krasny receptik :-) Poprosim Vas pekne o radu, kedze casto varite v parnom hrnci. Kupila som si ho aj ja, prave na zaklade Vasich receptov a odporucani. Ked pripravujete maso (rolky napriklad), balite ho do potravinovej folie, aby stava nevytiekla. Nenasla som recept, kde by sa pouzil klasicky alobal. Smie sa pouzit alobal do parneho hrnca? Mate s tym skusenosti? Alebo pouzivate potravinovu foliu najma preto, aby sa uz na prvy pohlad videlo, ze je maso spravene (pri alobale by ho bolo potrebne pootvorit)?
Dakujem za odpoved a vsetky Vase recepty.
evusik
@siesta ja som ešte alobal v paráku nepoužila, dokonca si myslím že to ani nie je vhodné, ale na kúsku mäsa by sa to dalo vyskúšať.... Ja do fólie dávam iba mäsové rolády a teriny a to hlavne preto, že roláda sa tak dobre zakrúti, nerozpadáva sa a drží tvar a dajú sa tak dobre robiť celko malé mini rolády. Inak môžeš použiť motúz alebo silikónové spony. Aby mi zostala šťava z mäsa dávam ho aj do plastovej nádoby, vhodná je akákoľvek plastová nádoba na potraviny, hlavne aby sa zmestila do paráku. Teraz najbližšie budem pridávať recept na rybu robenú v pare aj s omáčkou aj s prílohami - všetko naraz. Keby niečo kľudne sa pýtaj, ak budem vedieť rada poradím :-)
siesta
@evusik dakujem pekne a na ten recept s rybou sa nesmierne tesim, pretoze pravu ju som chcela robit v tom alobale....ako kedysi v detstve na pahrebe (dalo sa to do alobalu aj so zeleninou a pomaly pieklo v pahrebe)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia