Foto: evusik
Rada robím plnené mäsové rolády na akýkoľvek spôsob. Sú dobré teplé a ešte lepšie studené ako súčasť studenej misy. Tentoraz som mäso robila klasicky Zobraziť celý popisRada robím plnené mäsové rolády na akýkoľvek spôsob. Sú dobré teplé a ešte lepšie studené ako súčasť studenej misy. Tentoraz som mäso robila klasicky v rúre a plnku zvlášť na pare :-)
príprava
na 220 °C
Suroviny
2 kg |
|
200 g |
|
na potretie mäsa: | |
3-4 strúčiky |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
Plnka: | |
10 ks |
|
1/2 kg |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
|
Postup
-
1
Staršie rožky namočíme, vyžmýkame, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, na drobno nakrájanú bravčovú (kuraciu) pečeň, vajcia, majoránku, soľ a korenie. Premiešame, dochutíme.
-
2
Bravčovú krkovičku rozrežeme na plát, naklepeme a rozložíme na plech, osolíme. Na vrch poukladáme plátky šunky
-
3
Do stredu navrstvíme plnku ďalej od okrajov....
-
4
a opatrne zrolujeme. Previažeme niťou, podlejeme trochou vody a dáme do rozpálenej rúry zapiecť. Keď robím malú roládu opečiem ju na panvici ale táto by mi na žiadnu panvicu nevliezla.
-
5
Zostatok plnky dáme do vrecka na tlačenku alebo do mikroténového sáčku.
-
6
Pokiaľ sa mäso opeká pripravíme si kašičku na potretie. Cesnak, olej a koreniny zmiešame a opečené mäso (asi po 20-tich minútach) potrieme kašičkou, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme asi na hodinu piecť.
-
7
Plnku dáme na 40 minút do pary, potom pridáme zemiaky a paríme ešte 20 minút. Môžeme variť aj vo vode, ale plnka pláva na povrchu preto ju treba v polovici varenia obrátiť, prípadne zaťažiť aby bola celá ponorená.
-
8
Mäso po hodine skontrolujeme, ak je mäkké necháme už len zapiecť
-
9
Plnku necháme mierne vychladnúť, plnku aj mäso nakrájame . Podávame so zemiakmi a kapustovým šalátom. Alebo podávame studené s chlebom a kyslou uhorkou
Dakujem za odpoved a vsetky Vase recepty.