Mäsovo-mrkvové pečené fašírky

dora - fotkadora, 5. januára 2011
Mäsovo-mrkvové pečené fašírky
Foto: dora
45 minút
príprava

Suroviny

500 g, Mleté
3-4 ks, Väčšia
2 ks, alebo iné celozrnné pečivo staršie a tvrdšie
2 dcl, teplé
1/2 ks
3 strúčik
3 ks
200 g, alebo iný polotvrdý
  iné dochucovadlá podľa ľubovôle

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, mrkvu nastrúhame najemno, syr nastrúhame nahrubo alebo nakrájame nadrobno. Rohlíky necháme v mlieku zmäknúť. Všetko zmiešame s mletým mäsom a vajíčkami. Dochutíme. Ak je zmes príliš tekutá a málo foremná, zahustíme ovsenými vločkami. Tu je treba dávať pozor nakoľko vločky absorbujú tekutinu aj dodatočne, čiže zmes môže časom ako tvarujeme fašírky ešte viac zhustnúť. Odporúčam počkať cca 15 min. po pridaní vločiek, aby tieto nabobtnali a potom zvážiť, či z nich ešte pridáme alebo nie.

  2. 2

    Formujeme fašírky, ktoré pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie alebo na teflónovom plechu jemne omastenom pri 180 °C cca 30 – 40 min.

  3. 3

    Keďže fašírky samy o sebe nie sú šťavnatým jedlom, odporúčam tatársku omáčku prípadne dressing. V mojom prípade to bola zdravšia verzia: biely jogurt s roztlačeným cesnakom a bylinkami.

    Deti

Diskusia k receptu

frezia68
Robím,máme radi.Len vločky vopred namočím a zahusťujem strúhankou,ak treba....:-)
julica
Aká pekná fotka. Karbonátky z hocičoho robievam aj ja, momentálne máme šošovicovo-petržlenovo-ricottové a k tomu zemiakový šalát s červenou fazuľkou a kôprovou zálievkou. Vždy keď také karbonátky robím, prvé sa mi rozpadnú, lebo k nim nič nechcem pridať, potom sa unormálnim a pridám vajce a múku :) osvedčilo sa mi k nim pristrúhať aj dajakú vodnatejšiu zeleninu, aby neboli suché
madlenka
Máme radi fašírky,no túto verziu som ešte nerobila.vyskúšam:)
hannah22
tiež ich robím a zvyknem pristrúhať surovú cviklu.... :))
dora
Zaujimave postrehy, dakujem damy!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha