Foto: dora
príprava
Suroviny
500 g, Mleté |
|
3-4 ks, Väčšia |
|
2 ks, alebo iné celozrnné pečivo staršie a tvrdšie |
|
2 dcl, teplé |
|
1/2 ks |
|
3 strúčik |
|
3 ks |
|
200 g, alebo iný polotvrdý |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iné dochucovadlá podľa ľubovôle |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, mrkvu nastrúhame najemno, syr nastrúhame nahrubo alebo nakrájame nadrobno. Rohlíky necháme v mlieku zmäknúť. Všetko zmiešame s mletým mäsom a vajíčkami. Dochutíme. Ak je zmes príliš tekutá a málo foremná, zahustíme ovsenými vločkami. Tu je treba dávať pozor nakoľko vločky absorbujú tekutinu aj dodatočne, čiže zmes môže časom ako tvarujeme fašírky ešte viac zhustnúť. Odporúčam počkať cca 15 min. po pridaní vločiek, aby tieto nabobtnali a potom zvážiť, či z nich ešte pridáme alebo nie.
- 2
Formujeme fašírky, ktoré pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie alebo na teflónovom plechu jemne omastenom pri 180 °C cca 30 – 40 min.
- 3
Keďže fašírky samy o sebe nie sú šťavnatým jedlom, odporúčam tatársku omáčku prípadne dressing. V mojom prípade to bola zdravšia verzia: biely jogurt s roztlačeným cesnakom a bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu