Živánska z otočného grilu fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 4. januára 2011
Živánska z otočného grilu (fotorecept)
Foto: alexdidi

Máme radi leto, grilovačky.....a tak sme si ho chceli pripomenúť aj v mrazivých zimných dňoch aspoň týmto chutným jedlom. Využili sme pritom otočný gril Zobraziť celý popisMáme radi leto, grilovačky.....a tak sme si ho chceli pripomenúť aj v mrazivých zimných dňoch aspoň týmto chutným jedlom. Využili sme pritom otočný gril v rúre a výsledkom sme boli milo prekvapení....lahodnou chuťou šťavnatého mäska....

6
porcií
30 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg, bez kosti
250 g
3 ks
2-3 vetvičky, čerstvý
1 ks, (najlepšia je pikantná)
Marináda:
4-5 PL
3 strúčiky, pretlačený
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Mäso narežeme na plátky, premiešame s marinádou a necháme odstáť v chlade 6-12 hodín.

    Živánska z otočného grilu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu narežeme na kolieska a slaninu na plátky.

    Živánska z otočného grilu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na ihlicu otočného grilu striedavo napichujeme mäso, slaninu, cibuľu a kolieska klobásy.

    Živánska z otočného grilu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uložíme na dvojitý alobal a pevne zabalíme. Grilujeme 1 hodinu. Potom alobal dáme dole a ešte grilujeme asi 15 minút za stáleho otáčania grilu.Živánska sa tak krásne rovnomerne do ružova prepečie. Nezabudnime podložiť pekáč do ktorého dáme trochu vody a živánsku počas pečenia niekoľkokrát potrieme výpekom.

    Živánska z otočného grilu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s opekanými zemiakmi, rôznymi šalátmi, čalamádou, kyslými uhorkami a pod.

Diskusia k receptu

ketty3811
joj,to si mi narobila chute.Tiež máme radi grilovačky,keďže je leto ešte ďaleko,tak vyskúšame takto.:-)
hortenzia51
súúper.. mi to robime v lete na otočnom grile nad pahrebou alebo zahrábeme do pahreby stočené v alobale..
dusan522
Zemiaky pridať k mäsu. Stačí dať do vyhriatej trúby,keď nie je gril.
sandratamer
@marienka44 , my robíme živánsku v alobale... Existujú pravidlá aj pre takú? napríklad čo na čo mám ukladať, ktorým smerom a tak?
tinca
súhlas so @sandratamer nech si každý ukladá ako chce, hlavne že to chutí a živánka vždy, ja napr. nenapichujem, ale robím balíčky v olobale ,suroviny ako alexdidi+zemiaky a je to super.
alexdidi
Určite si každý vytvorí živánsku podľa svojich chutí...robievam aj balíčky, tie zase tak, že napichujem na ihlicu a uložím na zemiaky, zabalím do alobalu....takto na veľkej ihle som skúšala aj so zemiakmi, ale zdali sa mi trochu tvrdé a takto bez zemiakov bola výborná aj práve tým stálym otáčaním pri pečení/grilovaní...zemiaky sme dali trochu predvarené(3min) na záver opiecť pod živánsku.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia