Foto: alexdidi
Máme radi leto, grilovačky.....a tak sme si ho chceli pripomenúť aj v mrazivých zimných dňoch aspoň týmto chutným jedlom. Využili sme pritom otočný gril Zobraziť celý popisMáme radi leto, grilovačky.....a tak sme si ho chceli pripomenúť aj v mrazivých zimných dňoch aspoň týmto chutným jedlom. Využili sme pritom otočný gril v rúre a výsledkom sme boli milo prekvapení....lahodnou chuťou šťavnatého mäska....
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg, bez kosti |
|
250 g |
|
3 ks |
|
2-3 vetvičky, čerstvý |
|
1 ks, (najlepšia je pikantná) |
|
Marináda: | |
4-5 PL |
|
3 strúčiky, pretlačený |
|
|
|
|
|
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Mäso narežeme na plátky, premiešame s marinádou a necháme odstáť v chlade 6-12 hodín.
-
2
Cibuľu narežeme na kolieska a slaninu na plátky.
-
3
Na ihlicu otočného grilu striedavo napichujeme mäso, slaninu, cibuľu a kolieska klobásy.
-
4
Uložíme na dvojitý alobal a pevne zabalíme. Grilujeme 1 hodinu. Potom alobal dáme dole a ešte grilujeme asi 15 minút za stáleho otáčania grilu.Živánska sa tak krásne rovnomerne do ružova prepečie. Nezabudnime podložiť pekáč do ktorého dáme trochu vody a živánsku počas pečenia niekoľkokrát potrieme výpekom.
-
5
Podávame s opekanými zemiakmi, rôznymi šalátmi, čalamádou, kyslými uhorkami a pod.
Diskusia k receptu