Bezlepkové kukuričné cestoviny s patizónom a tuniakom
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a pripravíme do nádoby, kde ich zmiešame s...
Plnené šampiňóny
šampioniky si umyjeme, odčistíme, zbavíme stopiek a vydlabeme lyžičkou na "misky". takto pripravené šampiony si namočime...
Kuracie rolky plnené špenátom a syrom
Jednoduchá cesta ako dať jesť deťom špenát, aby sa im páčil. Dospelí si tiež pochutia...
Cuketové cestoviny s citrónovou šťavou
teraz máme cuketu na tanieri takmer dennne ... úprava vždy iná ... :) a...
Ostrý steak z tuniaka
Nakrájané tuniakove steaky osolíme a okoreníme kajenským korením a jemne pokvapkáme olejom. Necháme 10 minút odležať....
Teľacie rebierka/ ostrokyslé
Recept aj pre tých, čo neradi ohryzaju kosti. Masko sa po opečení totiž samé z...
Kuracie prsia s baklažánom
Chutná kombinácia mäsa a zeleniny, ja som použila morčacie prsia. Recept z brožúry Kuracie prsia na...
Grilovaný encián s rukolovým šalátom
Môj ďalší recept na rýchlu večeru alebo obed. Tento je ľahší a každí kto má rád...
Şakşuka (čítaj šakšuka)
Şakşuka je zeleninové jedlo z baklažánu, papriky a zemiakov, zaliate paradajkovou omáčkou a jogurtom...
Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou
Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej...
Karbonátky na grilovaných cibuľkách
Mäso zomelieme, ochutíme soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Pridáme na kocky nakrájanú pancettu a...
Plody mora na tanieri
Scallops(musle sv. Jakuba) a lobster(homar) su moje najoblubenejsie plody mora , obzvlast v letnych mesiacoch...
Moja sviečková omáčka
Mäso pokrájame na plátky. Zeleninu očistíme a nastrúhame. Do hrnca dáme zeleninu, mäso, korenie, bobkový list, soľ,...
Lasagne so smotanovým špenátom
So soľou, korením, muškátovým orechom a cesnakom netreba šetriť pretože samotný špenát a tvaroh sú...
Obložená ryža MÉCHIKÁNO
Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť...
Bravčové plátky s lahodnou chuťou zelených olív a slaných citrónov
Ak máte radi chute sladkého Francúzska, konkrétne Provançe, tak ste na tej najlepšej adrese...
Tekvicová polievka
Hoci je táto polievka biela, v lete tradične v piatok má táto polievka u nás zelenú....
Plnené pstruhy
Môj obľubený recept s čerstvými bylinkami. Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi, ale...
Zeleninový kuskus s bazalkou
Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 a necháme postáť 10 minút.
Uletence a Slncová kaša
Mali sme chuť na krídla, ale čo k nim? Príloha je čistý experiment... :-)
Cícerový guláš
Guláš nemusí byť vždy iba z mäsa, ja mám rada aj fazuľový a ako obmenu som...
Čevabčiči z tofu
Tofu rozmrvíme, pridáme ovsené vločky, kukuričné lupienky, cibuľu, cesnak a vňate. Do zmesi pridáme soľ, horčicu,...
Pečená zelenina s plackami
Leto si neviem predstaviť bez veľa, veľa zeleniny. Mám veľkú radosť hlavne z tej, ...
Francúzske zemiaky
po prvykrat som robila francuzaky zo surovych zemiakov a milo ma prekvapili
Tekvicové lodičky
Tieto lodičky sa dajú robiť aj z cukiny, robila som viac druhov, tak si vyberte...
Bravčová panenka s jahodovým srdiečkom
Bravčovú panenku umyjeme a odblaníme. Varechou do nej urobíme otvor a opatrne doň vložíme umyté jahody....