Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami fotorecept

paploska - fotkapaploska, 22. decembra 2012
Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami (fotorecept)
Foto: paploska

Pôvodný recept je od Jamie Olivera, ale cestoviny som robila podľa svojho receptu :-) tak ochutnajte ..

4
porcie
90 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
60 g
1 ks
100 g
štipka
štipka
štipka
1 lyžica
1 lyžica
300 g
3 ks celé
štipka




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Nemala som parmezán, tak som dala náhradu od "zanetti". Píniové jadierka kúpite v DM.

    Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si pripravíme cesto. Do 300 g hladkej múky (ja pečiem a varím so špaldovou), ale pokojne to skúste aj so pšeničnou. Cesto poriadne vymieste, prikryte potravinou fóliou a nechajte v chladničke kým si nespravíte plnku.

    Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najprv si na suchej panvici opražte píniové jadierka.

    Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ich podrvte v mažiari. Do ricotty pridajte 1 žĺtok, jadierka, asi 80 g parmezánu a všetky koreniny. Mali by byť čerstvé, ale ja som použila sušené. Plnku osoľte podľa chuti.

    Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozdelíme na dve časti (aby ste ho vyvaľkali na tenko) a rozkleslíme si ravioli a na každú pridávame 1 plnú kopcovitú lyžičku plnky. Okraje ravioly s plnkou potrieme zvyšným bielkom a za pomoci vidličky formujeme raviolky. Ja som ich mala dosť veľké a z tejto dávky ich vyšlo 30, ale pokojne ich môžete zmenšiť.

    Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako som už spomínala pri tejto veľkosti ich budete mať 30. Porcia je pre 4 osoby, ak nemáte doma veľkých jedákov :-) Na tanieri ravioly pokvapkáme olivovým olejom a zvyšným parmezánom. Dobrú chuť! ... plnky môžete meniť podľa nálady :-)

    Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danielas
Ojojój, hneď by som sa ponúkla, aj o tomto čase, lebo toto je dobrota podľa mojej chuti.
miamia
veľmi chutné, dala by som si aj ja... :)
mesiar50
S tymito talianskymi jedlami mam ozaj malo skusenosti
ale tvoje jedlo vypada velmi skvelo musim uznat.
STASTNE VIANOCNE SVIATKY
amirah
milujem ricottu a rada pripravujem pokrmy zo špaldovej múky. Tento recept je úžasný. Ukladám do KK...:)
daniella9
mňam, inak pozor ked budete kupovať tie píniové jadierka, su dosť
drahé:-)
lusinkab
Ach jaj :-) Jamie vie co robi,krasne spracovany receptik,ukladam a vyskusam najblizsie po vianocnych hodoch :-)
PS:kraaaaasne fotecky :-)
mohicanka
toto vyzerá uzasne, mam rada taketo jednoduche a zdrave recepty, urcite vyskusam
paploska
waw ďakujem všetkým za milé príspevky a želám Vám krásneeee Vianoce :-)
vanilka111
Už je tu tento recept dosť dávno,ale pre mňaje aktuálny teraz,keď mám nový raviolovač. Recept je ale trochu zmätený,nie? Cesto bude asi len múka, vajcia a soľ,ale úprava? Pečenie na plechu? Teplota? Varenie? Ako dlho? Ešte som ravioli nerobila,preto mi chýbajú tieto informácie. :-/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia