Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami fotorecept
Foto: paploska
Pôvodný recept je od Jamie Olivera, ale cestoviny som robila podľa svojho receptu :-) tak ochutnajte ..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Nemala som parmezán, tak som dala náhradu od "zanetti". Píniové jadierka kúpite v DM.
-
2
Najprv si pripravíme cesto. Do 300 g hladkej múky (ja pečiem a varím so špaldovou), ale pokojne to skúste aj so pšeničnou. Cesto poriadne vymieste, prikryte potravinou fóliou a nechajte v chladničke kým si nespravíte plnku.
-
3
Najprv si na suchej panvici opražte píniové jadierka.
-
4
Potom ich podrvte v mažiari. Do ricotty pridajte 1 žĺtok, jadierka, asi 80 g parmezánu a všetky koreniny. Mali by byť čerstvé, ale ja som použila sušené. Plnku osoľte podľa chuti.
-
5
Cesto rozdelíme na dve časti (aby ste ho vyvaľkali na tenko) a rozkleslíme si ravioli a na každú pridávame 1 plnú kopcovitú lyžičku plnky. Okraje ravioly s plnkou potrieme zvyšným bielkom a za pomoci vidličky formujeme raviolky. Ja som ich mala dosť veľké a z tejto dávky ich vyšlo 30, ale pokojne ich môžete zmenšiť.
-
6
Ako som už spomínala pri tejto veľkosti ich budete mať 30. Porcia je pre 4 osoby, ak nemáte doma veľkých jedákov :-) Na tanieri ravioly pokvapkáme olivovým olejom a zvyšným parmezánom. Dobrú chuť! ... plnky môžete meniť podľa nálady :-)
ale tvoje jedlo vypada velmi skvelo musim uznat.
STASTNE VIANOCNE SVIATKY
drahé:-)
PS:kraaaaasne fotecky :-)